info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı CHP Teşkilatı’ndan Basın Açıklaması

Muratlı CHP teşkilatı, bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Muratlı CHP kadın kolları başkanı Güler Aktaş;
 
“Türk basınının onurlu kalemi,gazeteci-yazar Uğur Mumcu,evinin önünde alçakça bir pusuda hayatını kaybetti.Mustafa Kemal’in sakıncalı piyadesinin kalemi kırılalı tam 21 yıl oldu.Ancak katilleri hala bulunamadı.Tıpkı Abdi İpekçi,Bahriye Üçok,Muammer Aksoy,Turan Dursun,Ahmet Taner Kışlalı ve Necip Hablemitoğlu ve diğer aydınlarımız gibi.
İnandığı değerler ışığında canını veren Mumcu’yu katledenler,vurdular,parçaladılar ancak,her parçasından onun gibi,onu aşacakların doğacağını unutmadılar.
Dürüstlük timsali Uğur Mumcu’nun yeri dolmayacak.Bedenen aramızdan ayrılmış olsa da,fikirleri,savunduğu ve inandığı değerler sonsuza dek var olacaktır.
Mumcu’nun laik ve demokratik bir Türkiye için kalemi ile yürüttüğü onurlu mücadele bizlere örnek olmakta,aydınlık bir ülkenin inşası için bizlere ışık tutmaya devam etmektedir.
Geride bıraktığı onurlu mirasa sahip çıkarak,halkımıza insanca yaşayabilecek bir ülke ve aydınlık bir gelecek bırakmak bizim yegane görevimizdir.
Hayatı boyunca doğru bildiğini yazmaktan korkmayan,Atatürk ilke ve devrimlerinden ve laik Türkiye sevdasından ödün vermeyen,Cumhuriyet sevdalısı cesaretin simgesi Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının yıldönümünde sevgi,saygı ve özlemle anıyoruz.UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZDÜR.”Dedi.