info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Bilgilendirme Platformu Düzenlendi

Muratlı Kaymakamlığı Muratlı bölgesinde mahalle olmuş köylerdeki göletler için,kapalı sisteme geçme hakkındaki çalışma programını Muratlı platform toplantısında ilgili kuruluşlarla değerlendirdi.

 Buna göre,Büyükşehir yasası kapsamında mahalle olan köylerde,drenaj çalışması,ıslah çalışması,sulama göleti haline getirilmesi için gerekli girişimlerde bulunulduğu,olumlu netice alınması halinde,göletlerin daha kullanılabilir ve güvenli hale getirileceği yapılan Muratlı bilgilendirme platformu düzenlendi.Yapılan toplantıda,Kaymakamlık şu bilgilere yer verdi;
1. DÖNEM SONU İTİBARİYLE YAPILAN ÇALIŞMALAR:
1 -Hanoğlu Muhtarlıklar(Hanoğlu-Muzruplu-Kılıçlar) mevcut sulama göletlerini "kapalı sulama sistemi kurmak şartı ile" D.S.İ devretmek için İl Özel İdareye dilekçe verdiler. D.S.İ yetkilileri en son olarak bendi sağlamlaştırmaya geldiler. Takip ediliyor. 
2 -Yeşilsırt Köyümüzde bulunan mevcut sulama göletinin drenaj çalışmaları D.S.İ. Tarafından dere yatağı genişletmek ve derinleştirmek suretiyle devam etmektedir. Topoğrafik ve kod ölçümleri yapıldı. 6,5 km lik bir uzunlukta alana drenaj yapılıyor.       4 + 2,5 km olarak. Kapaklı veya kapalı sulama sistemi kurulacak. Drenaj sonrası tekrar ölçüm yapılarak zarar gören yerlerdeki fazla topraklar alınacak. 
3-Kırkkepenekli Köyümüzde 2 adet gölet mevcut olup, bir tanesi hayvan sulama göleti olarak geçmektedir. Diğer gölet (Sarılar sınırı) Kırkkepenekli Köyüne devredilmiş. Henüz bir ıslah çalışması yapılmamıştır. Şimdilik düşünmediklerini söylediler. Resmi yazı yazılacak.
4-Müsellim Köyümüzde bulunan sulama göleti mevcuttur. Henüz ıslah çalışması ile ilgili bir başvurusu yok. Mevcut sulama göletini aidatların ödenmemesinden dolayı 1997 yılında kurulan Sulama Kooperatifi 2006 yılında tasfiye kararı aldı.28 üyesi var.3500-TL lik vergi borcunu Muhtar ödedi. 3600-TL ticaret sicile aidat borcu var ödenmiyor, icra bekleniyor. Islah çalışması Muhtar istiyor. Talep etmesi ile ilgili olarak gerekli çalışma yapılacak. 
5 -Balabanlı Muhtarlık Köylerinde Sulama Göleti yapılması ile ilgili olarak İl Özel İdareye dilekçe ile başvuruda bulunuldu. Göletin yapılması düşünülen yeri keşfi yapıldı. Takip ediliyor. 
6 -Yurtbekler Muhtardan alınan bilgiye göre yeni sulama göleti yapılması ile ilgili olarak İl Özel İdareye 5 yıl önce dilekçe verildi. Yapılması düşünülen yer tespit edildi. İstimlak işleri sebebiyle henüz sonuçlandırılamadı. Takip ediliyor. 
7 -Yukarısırt Muhtardan alınan bilgiye göre Yeşilsırtın devamı olarak drenaj çalışması başlatılması ile ilgili Muhtarlık adına olarak başvuruda bulunuldu. 
8 –Diğer Köy Muhtarlıkları ile Köy sınırlarında yer alan arazilerin topoğrafik yapısı incelenerek, Köyde en uygun yerde sulama göleti yapılabilmesi için değerlendirmeler yapmak, yapılan değerlendirmeler neticesinde ihtiyaçlar ( hayvancılık, yem bitkileri ekilişi ) göz önüne alınarak ilgili Kurumlar ile yazışmalar yapmak gibi çalışmalar gerçekleştirilecektir denildi.