info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mübarek Ramazan Ayı Başlıyor

İnanç Ticaretçileri Piyasaya Çıkmaya Başladı

11 ayın sultanı Mübarek Ramazan ayı başlıyor. Bu ay, kişilerin nefsine hakim olma sınavı ve dini vecibedir. Ananelerimizin yaşatılması, kişilerin sevdikleriyle birlikte bir sofra başında mutlu bir ortam oluşturmasına vesile olacaktır. Bir de madalyonun öteki yüzü var. Bu mübarek günü fırsat bilen yardım derneklerinin bir anda bu ayda patlama yapması, televizyonlarda, gazetelerde çarşaf çarşaf tanıtım yapıp para toplaması, özellikle bu derneklerin yurt dışı menşeli dernekler olması, en çok da gurbetçilerin vatan ve inanç duygularına vurgu yaparak para kazanılması üzücüdür. Bu dernekler, bir gün bile çıkıp, “biz şuralara şu kadar para harcadık” diye bir resmi açıklamada bulunmadıkları için, benim gözümde şaibelidirler. Üstelik neden Mübarek Ramazan ayını seçiyorlar?
 
Bir diğer konu da, her Ramazanda televizyon ve gazetelerde dini kitaplar ve yemek kitaplarının promosyonla dağıtılması var.
Arkadaş, ben Elhamdülillah Müslümanım. Evimde de dört adet Kuran-ı Kerim, bir İslam ilmihali var. Kuran-ı Kerim almak için, Ramazanda sizin gazete satmak için promosyon yapmanızı mı bekleyeceğiz? Diğer aylarda bu kampanyayı yapmıyorsunuz?
 
Her Ramazanda, yok Emin Beder’miş, yok Oktay Ustaymış, hep yemek kitabı tanıtımı var.
DÖNEM ELEKTRONİK DÖNEMİ, HERKESİN EVİNDE TELEVİZYON VAR. YAHU SİZİN HİÇ UTANMANIZ, SIKILMANIZ YOK MU? DURMADAN ETLERDEN, BÖREKLERDEN, TATLILARDAN DEM VURAN REKLAMLAR YAYIMLIYORSUNUZ. HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ; ACABA YAPTIĞINIZ PROGRAM VE REKLAMLARDAKİ O TATLILAR, BÖREKLER VE ETLERDEN YEME İMKANI OLMAYAN KAÇ AÇ VE ÇARESİZ İNSANLAR VARDIR? BUNLARI YAYINLARKEN HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR? EMİNİM KENDİLERİ BU REKLAMLARI YAPARKEN, KENDİLERİ HAVYAR VE GRAVYER PEYNİRİ YEMEKTEDİRLER. BEN HENÜZ BİR TELEVİZYON KANALI VEYA BİR GAZETENİN SOKAKTA YATAN BİRÇOK AÇ VE BARINAĞI OLMAYAN İNSANA GIDA VE GİYECEK YARDIMI YAPTIĞINI GÖRMEDİM. ONLAR İÇİN BİRKAÇ (TIR) YİYECEK DAĞITMA İMKANLARI VARKEN NEDEN YAPMIYORLAR? (ZATEN YARDIMLAR DA VERGİDEN DÜŞÜLÜYOR.
Biraz el-insaf, artık inanç ticareti ve fırsatçılığın önüne geçilmeli. İktidar ve muhalefet vekillerimize sesleniyorum; bu umarsızlığa artık dur deyin. 
Kaynak : Murat Ürtekin