info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

METEF 2010 Çorlu da

11.si düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarına 35 Okul katıldı

Tekirdağ İl ve İlçelerinde yer alan mesleki ve Teknik eğitim veren okullarla beraber Halk Eğitim Merkezleri nin yıl içerisinde yapılan çalışmalarının sergilendiği Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) Çorlu da yoğun katılımın gerçekleştiği görkemli bir törenle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÜNER DİLEK;"MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM VEREN OKULLARIN SAYISI ARTACAK"

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek gerçekleştirdiği açılış konuşmasında şunları kaydetti: Üner "Öncelikle Tekirdağ Valiliği, Çorlu Belediyesi, Çorlu Bakkallar Odası, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası gibi kurumların desteğiyle bu yıl Çorlu da gerçekleştirilen 2010 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarın katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Yıl içerisinde Tekirdağ il ve ilçelerinde yer alan mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarımızda ve Halk Eğitim Merkezlerimizde yapılan çalışmaların sergilendiği fuarımızın asıl mimarları olan Öğretmen ve öğrencilerimize ayrıca teşekkürü borç biliyorum.

Önümüzde ki 3 yıl içerisinde Mesleki ve teknik eğitim veren okullarımızın değeri kat be kat artacaktır.

Tekirdağ da genel liseler yüzde 45 oranındayken mesleki ve teknik eğitim veren liseler yüzde 55 oranında. Planlanan yeni sisteme göre Tekirdağ zaten bu duruma hazırlıklı. Bizim için önemli olan ilk önce okul öncesi eğitim daha sonrada mesleki eğitim. Önümüzde ki süreçte sınavı kazanan öğrenciler Anadolu Liselerine, kazanamayanlar ise mesleki ve teknik eğitim veren liselere gidecekler. Bu fuarda yapılan çalışmaları izledikten sonra mesleki ve teknik eğitimin ne denli önemli olduğunu göreceksiniz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek in konuşmasının ardından söz alan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ise konuşmasında " Bu fuarın Çorlu da gerçekleşmesi için katkı sağlayan öncelikle Tekirdağ Valiliğine ve akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum. Mesleki ve Teknik eğitim veren okullarımızın yıl içerisinde yaptığı çalışmaların görsel olarak izleme imkanı bulduğumuz fuarın her yıl Çorlu da yapılmasını arzuluyoruz.

Bizim çok bildiğini zanneden insana değil, çok bildiğini uygulayan insana ihtiyacımız var. Toplum olarak çok bildiğini zanneden insana değil, çok bildiğini uygulayan insana ihtiyacımız var.

Söylediklerinin doğruluğundan ziyade bunu hayata geçirebilen, somut bir hale getirebilen bireylere ihtiyacımız var.

Mesleki ve Teknik eğitimin amacıda budur. Söylediğini uygulayan insanlar yetiştirmektir.

Herkes üniversite bitirecek diye bir kural yok. Devletin ara eleman ihtiyacı da bulunmakta. Çorlu da yüzlerce sanayi kuruluşu bulunmakta.

" İş isteyen çok iş bilen yok"

Biz de iş isteyen çok ama iş bilen yok. Bu mesleki ve teknik eğitim veren okullarla bunun çözüleceğine inanıyoruz. Bu tür okullarımızı ağzına kadar öğrencilerle doldurmak zorundayız.

Okulun yetmediği durumlarda da yeni okullar açmamız gerektiğini düşünüyorum Ülkemizde herkesin aynı mesleğe yönelmesi mümkün değil. İş becerebilen, işini sanata dönüştüren ara elemanlara da ihtiyaç var. Üniversite bitiren gençler kadar, belki daha fazla bu tür gençlere ihtiyacımız var. Bu fuarın gerçekleşmesinde katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Saray Halk Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmenlerce oluşturulan halk oyunları ekibi sahne aldı. Daha sonra Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi giyim ve konfeksiyon atölyesinde üretilen gelinlik ve bindallıların sergilendiği mini bir defile gerçekleştirildi. Yıl içerisinde gerçekleştirilen 2010 yılı proje tabanlı proje yarışmasında başarılı olan öğrenci ve öğretmenlere verilen ödüllerin ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Malkara Kaymakamı Salih Yüce, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İl Genel Meclis Başkanı Münir Karaevli , İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Yemişçi ile birlikte kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdiler.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ve protokol el emeği göz nuru dökülerek sergilenen eserleri yerinde izlerken çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldılar. 2010 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarına 35 okulun yanı sıra ilçelerdeki halk eğitim merkezlerinin de çalışmaya katıldığı öğrenildi.