info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meme Kanserinde Erken Tanı Hayat Kurtarır

Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi Yılmaz İçöz Sahnesinde bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat’ın da katıldığı konferansta açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Gülüm Ertaş yaptı.
 
ERTAŞ: “BU RAHATSIZLIK CİNSİYETİ VE YAŞI OLMAYAN BİR RAHATSIZLIK”
 
Ertaş, konuşmasında meme kanserinin önüne geçebilmek açısından erken tanı ve kendi kendine kontrol aşamalarına değinirken; “İçinde bulunduğumuz ay hepimizin pembe ayı. Meme kanseri bilgilendirme ve farkındalık ayına pembe kullanarak dikkat çektik. 1-31 ekim tarihleri arasında meme kanseri bilgilendirme farkındalık ayı çalışmaları kapsamında KETEM’den Dr. Hakan Küçük bugün bilgilendirmelerde bulunacak. Bu rahatsızlık, cinsiyeti ve yaşı olmayan bir rahatsızlık. Ne kadar erken tanır, ne kadar farkında olursak ve ne kadar insanı bilgilendirirsek o kadar önemli. Ayrıca Süleymanpaşa Belediyesinin yaptığı broşürleri mümkün olduğunca çok insana ulaştırıp herkesin önlemini alması gerek. Kendi kendini kontrol etme farkındalığımızı arttırmamız için bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.
 
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Vekili Gülüm Ertaş’ın konuşmasının ardından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Doktoru Hakan Küçük, Meme Kanseri ve KETEM’de yapılan taramalar ve eğitimler hakkında yaklaşık bir saat boyunca katılımcılara bilgiler verdi.
 
Konferans sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat, Doktor Hakan Küçük’e teşekkür ederken sunumundan dolayı çiçek takdim etti.
 
SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ TUĞLALI PARKTA BİLGİLENDİRME STANDI AÇTI
 
Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli tarafından bilgilendirme yapılıp “Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıcıdır” adı altında broşür dağıtıldı.
 
GÜLFERAH GÜRAL’DAN ÖZGECAN YASASINA DESTEK
 
Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz ve konferans katılımcıları, konferans alanında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Tekirdağ İl Başkanı Mine Engin Tekay tarafından açılan kadına şiddete yönelik caydırıcı cezaların yer aldığı ve "Özgecan yasası" olarak bilinen cinsel saldırıda iyi hal ve haksız tahrik indirimlerinin kaldırılmasını içeren imza kampanyasına destek oldular.