info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Mazot Karşılığı Ruhsatını Bırakınca Yakalandı

Yakıt istasyonlarında mazot aldıktan sonra ücret karşılığı ruhsatı rehin bırakan Murat Y., birçok istasyonu dolandırdıktan sonra dikkatli bir görevlinin durumu jandarmaya haber vermesi ile yakalandı.

Yakıt istasyonlarında mazot aldıktan sonra ücret karşılığı ruhsatı rehin bırakan Murat Y., birçok istasyonu dolandırdıktan sonra dikkatli bir görevlinin durumu jandarmaya haber vermesi ile yakalandı.

Murat Y. girdiği yakıt istasyonlarında dolumdan sonra ödeme için kredi kartını veriyor. Kartın limitinin dolu olduğu anlaşılınca ruhsatını rehin olarak bırakan dolandırıcı tekrar geleceğini belirterek, istasyondan ayrılıyor ve bir daha bu istasyona uğramıyor. Depodaki yakıtı özel bir düzenek ile bagajdaki bidonlara aktaran Murat Y. aynı yöntem ile yol üzerindeki bir sonraki istasyona uğruyor.

Murat Y., en son Namık Kemal Yay Akaryakıt İstasyonu'ndan 70 liralık yakıt aldı, ruhsatını bırakarak istasyondan ayrıldı. Şüphelenen görevli Erdoğan Kabasakal durumu jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri aracı Nusraftaki köyü yol ayrımındaki Üner Petrol girişinde durdurarak, şahsı gözaltına aldı. Asıl plakasının 34 PB 311 olduğu anlaşılan otomobile, 59 GT 902 plakasını takan dolandırıcının üzerinde ve aracında yapılan aramada 34 GT 902 plakasına düzenlemiş 4 adet ruhsat ele geçirildi.

Aracın bagajında yedisi mazot dolu 11 adet 19 lt damacana bulundu. Arka koltuğun altına yerleştirdiği özel bir pompa ile depodaki yakıtı bagajdaki bidonlara aktaran Murat Y. bir sonraki istasyonda sahte ruhsat bırakarak deposunu dolduruyordu.

Emniyet güçleri Murat Y.'nin ruhsatları nasıl temin ettiğini ve hazırladığını, yakıt aktarma düzeneğini nasıl hazırladığını, topladığı mazotu nasıl değerlendirdiğini, şu ana kadar bu yöntem ile nerelerde ve ne kadar dolandırıcılık yaptığını ve kimler ile irtibatlı olduğunu araştırıyor.

Zanlı, sorgusunun ardından adliyeye çıkartılacak.

Kaynak: Star Gündem