info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kuruyan Su Kuyusu Çöktü

Çorlu da 17 bin nüfusun yaşadığı Yeşil Tepe Mahallesinde 17 yıllık su kuyusunun çökmesi ve yaşanan su kesintileri halkı yaz ayında perişan etti.

Çorlu’da 17 bin nüfusun yaşadığı Yeşil Tepe Mahallesinde 17 yıllık su kuyusunun çökmesi ve yaşanan su kesintileri halkı yaz ayında perişan etti. 17 yıldan bu yana 280 metre derinlikten Yeşiltepe Mahallesinin su ihtiyacı karşılanırken bundan böyle 380 metre derinlikten çıkarılan su ile sağlanacak. 15 gündür yapılan sondaj çalışmaları tamamlanırken yeni açılan kuyunun hatta montajının daha 1 hafta sürmesi bekleniyor. Bu sürede halkın su kesintilerinden fazla etkilenmemesi için tankerlerle su istasyonuna takviyeler yapılıyor. Fakat yaşanan kesintiler yaz ayında halkı perişan etti

 
Çorlunun en büyük mahallerinden biri olan Yeşiltepe Mahallesinde su kesintileri halkı perişan etti. Çorlu Belediyesinin Yeşil Tepe Mahallesinde bulunan Su Terfi İstasyonunda ki kuyunun çökmesinden dolayı 15 gündür halka kesintili olarak su veriliyor. 17 yıllık su kuyusu 17 bin nüfusun yaşadığı Yeşil Tepe Mahallesinde çökünce halk yaz ve ramazan ayının başlaması ile perişan oldu. Su ihtiyacı 280 metre derinlikten çıkarılan su ile karşılanıyordu. Kuyunun kurması sonucu çökmesi ile kapanan kuyunun hemen 30 metre yanına yeni bir kuyu açıldı. Bu kez 280 metre yerine 380 metre derine inilerek su bulundu. 
 
Sondaj çalışmalarını tamamlayan ekipler yeni su kuyusunun ana hatta bağlantısını yapmaya başlayacak. Bu çalışmanın da 1 hafta sürmesi bekleniyor. Vatandaşların bu süre zarfında kesintilerden çok fazla etkilenmemesi için belediye ekipleri tankerlerle ana hatta su takviyesinde bulunuyor. 
 
280 metre derinliğindeki su kuyusunun 17 yıl sonra çökmesini değerlendiren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Orta; “Trakya’nın yıllık 3.4 milyar metre küp su potansiyeli var. Bunun 2,8 milyar metre küpü yer üstü suları, 0.4 milyar metre küpü de yer altı sularından oluşuyor. Bu çökme olayı da 0,4 milyar metre küp suyun çok daha fazla miktarının çekilmesinden meydana geliyor. Bu nedenle yer altı su seviyesi aşağılara düşüyor. Ve akabinde çökmeler meydana geliyor. 08 Aralık 2004 yılında Çorlu Meslek Yüksek Okulunda Trakya Üniversitesi, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile ‘Trakya Su Platformu’ düzenlenmişti. Bütün bu gerçekler o tarihte gözler önüne serilmişti.”