info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kubilayı Unutmadılar

Bu Sene Gericilerin Cumhuriyet’in üzerine yürüyerek Asteğmen Kubilay’ı şehit ettiklerinin 81. Yılı

Bugün olduğunu 81 yıl önce de gericilerin Cumhuriyet’in üzerine yürüyerek Asteğmen Kubilay’ı şehit ettiğini söyleyen Aslan “O gün devrim şehidi Asteğmen Kubilay’ın başını kestikleri kör testere bugün, burada binlerce devrimci doğuruyor. Yarın da böyle olacak. Bundan tam 81 yıl önce Cumhuriyet askerleri nasıl o testereyi tutan elleri cezalandırdıysa, Derviş Mehmet’i kör testeresinden gelen caniliğe teslim edip yandaşlarını sorguladıysa bugün de burada biz bunun için varız. Biz o vücudundan ayrılan başın doğurduğu çocuklarız” dedi.
 
Aradan geçen yılların, Kubilay’ı unutturmadığını söyleyen Aslan, “Bugün, Atatürk’ün Cumhuriyetini kendine yol belirlemiş herkesin kafasında bir fotoğraftır gericiliğin bu caniliği. Cehaletin, yobazlığın, gericiliğin katil oluşunun fotoğrafıdır o 3 şehidin cansız bedenleri. O gün o üç bedenden ayrılan ruhlar bugün Ahmet kardeşimizde, Fatma ablamızda, Hüseyin dedemizde, Ayşe ninemizde yaşıyor. Gericiliğin öldürdüğü Kubilay’a kendi bedenimizde can veriyoruz” ifadesini kullandı.
 
Menemen Olayının sadece kendini bilmez birkaç gericinin işi değil, Atatürk’ün Cumhuriyetinden, devrimlerinden rahatsızlık duyan emperyalist güçler ve onun işbirlikçilerinin işi olduğunu ifade eden Aslan “Biz,  Atatürk’ün ilkelerini kendilerine ilke edinmiş, Kurduğu Cumhuriyetini emanet bilmiş gençleriz. Biz bedeninden hunharca ayrılmış Kubilay’ın ruhunu ruh bilmiş canlarız. Biz bugün bu uğurda ölsek yarına binlerce Kubilay ruhu teslim edecek emanetçileriz. Biz emperyalistlere, gericilere bir bedensek bin ruhuz. Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
 
Kubilay’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ’da da anma programı düzenlendi. Tekirdağ Tekira AVM önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği Tekirdağ, Çorlu, Malkara, Çerkezköy şubeleri hep bir arada toplanarak sloganlar eşliğinde Tuğlalı Park’a yürüdü. Tuğlalı park’ta basın açıklaması yapan TGB Tekirdağ Şube Başkanı Merve Karateke “Cumhuriyet Şehidimiz olan Kubilay’ı unutmadık unutmayacağız, burada olan herkes birer Kubilay’dır” dedi. TGB ayrıca Sözde Ermeni Soykırımı yasasını kabul etmesini de protesto etmek için Fransa aleyhinde sloganlar atarak eylem olaysız bir şekilde dağıldı.