info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köprülü ve CHP Kurmaylarından Balıkesir Çıkarması

Köprülü ve CHP Kurmaylarından Balıkesir Çıkarması

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; Balıkesir’in Akçay Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Akçay-İda Kültür ve Sanat Şenliğine davet edildi. Şenlikte yapılan etkinlikler kapsamında düzenlenen “Yeni büyükşehir yapılanması ve beldelerimiz” konulu panelde konuşmacı olan CHP’li Köprülü; burada yaptığı konuşmada TBMM’nin açılmasıyla gündeme gelecek olan yasa tasarısı hakkında bilgi verdi.

Panelde konuşan Köprülü; özellikle Tekirdağ, Balıkesir gibi köy ve beldelerin çoğunlukta olduğu yerlerde, yasa tasarısıyla tüzel kişiliklerini kaybedecek olan bu yerlerin beraberinde yaşayacakları sorunlara dikkat çekti.

Tekirdağ ve Balıkesir’in mutlaka Büyükşehir olması gerektiğini vurgulayan CHP’li vekil; belde belediyelerin kapanmamasını ve köy tüzel kişiliklerinin ortadan kalkmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kocaeli-İstanbul Büyükşehir modellerinin tüm illere uygulanmasının yanlış ve imkansız olduğuna dikkat çeken Köprülü; Tekirdağ’ın köy ve beldelerinde yaptığı yerel yönetim temsilcileri ve vatandaşlarla yaptığı görüşmeler neticesinde bu bölgede yaşayanların tedirgin olduklarını ve çözüm beklediklerini aktardı.

İstanbul-Kocaeli Büyükşehir uygulamasından örnekler veren Köprülü, AKP hükümetinin bu yasa tasarısını uygulamaya sokmadan önce tüm çevrelerin görüşlerini dikkate alarak, sadece kendi çıkarını gözetmeden her ilin kendi gerçekliği üzerinden bir uygulamayı hayata geçirmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Grup Başkanvekilleri, Genel Başkan Yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan CHP’nin beyin takımının katıldığı şenlikte Tekirdağ Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de herkesin beğenisini kazanan muhteşem bir gösteri düzenledi.