info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kömür Ocaklarına Köylülerden İsyan

Tekirdağ ın Malkara ilçesinde faaliyetini tamamladıktan sonra rehabilite edilmeden bırakılan açık kömür ocaklarına köylüler tepki gösterdi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde faaliyetini tamamladıktan sonra rehabilite edilmeden bırakılan açık kömür ocaklarına köylüler tepki gösterdi.
 
Malkara ilçesinde faaliyetini tamamladıktan sonra rehabilite edilmeden bırakılan açık kömür ocaklarına köylüler isyan etti. Çukurluklara hayvanlarının düştüğünü ifade eden köylüler, çocuklarını düşer korkusuyla araziye göndermediklerini söyledi. Her yıl onlara hayvanın maden için açılan ve kapatılmayan çukurlara düşerek öldüğünü ifade eden Hasköy Muhtarı Erol Çelebi, "Madenin çukurlarına hayvanlarımız düşüyor. Çocuklarımız düşer korkusuyla araziye gönderemiyoruz. Sularımız zehir akıyor. Kömür yıkama yerleri nedeniyle sularımız siyah akıyor. Etrafımızda dev çukur ve tepeler oluştu. Biz bu kömür ocaklarının verdiği zararın ortadan kaldırılmasını" dedi.
 
Havadan kömür ocaklarının verdiği zararı görüntülediğini ifade eden Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkan Yardımcısı Paraşüt Sporcusu Arslan Hamza Algül, "Tekirdağ'ın çevresel etkilerini havadan görüntülemek için çalışma başlattım. Hasköy köyünde devasa çukurlar ve tepeler olduğunu görüntüledim. Bu tepelerin kömür ocaklarına ait olduğunu öğrendik. Köylülerimiz bu çukurlara tepki gösteriyor" dedi.