info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

KMO dan Sertifika Programı

Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Trakya Bölge Şubesi, işletmelerde yöneticilik yapan kimya mühendisleri için, 3 gün süren bir Sorumlu Müdürlük ve Yöneticilik Sertifika Programı düzenledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Trakya Bölge Şubesi tarafından, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası?nda (TSO), Sorumlu Müdürlük ve Yöneticilik Eğitimi verildi.

Eğitim programı kapsamında katılımcılara: ISO 9001-2000 ile ISO 9001/2008 Kalite Yönetimi Sistemi, ISO 22000/2005 Gıda Güvenliği Yönetimi, kişisel malzeme kullanımı ve meslek hastalıkları, ilk yardım prensipleri ve uygulamaları ile organizasyonu, Kimya Mühendisliği Mevzuatı (6269 Sayılı Yasa ve Yönetmelikler), kimyasalların depolanması, taşınması, işaretlenme ve etiketlenmesi, malzeme güvenlik bilgi formları, risk değerlendirmesi ve risk analiz raporunun hazırlanması, Gıda Mevzuatı (5179 Sayılı Yasa-Yönetmelik ve Tebliğler) ile Çevre Mevzuatı, yangın güvenliği ve yangınla mücadele gibi bilgiler verildi.

Eğitim kapsamında katılımcılara bilgi veren uzmanlar ise şu isimlerden oluşuyor: Baş Denetici Demet Tok, Acil Servis Baştabibi Dr. Hamit Işıkalp, Kimya Mühendisi Huriye Kumral Gıda Yüksek Mühendisi Abdi Kösem, Yangın Güvenliği Uzmanı Erol Vuruk ve Çevre Mühendisi Ziynet Yılmaz.

3 gün süren eğitime ilişkin bilgi veren Kimya Mühendisleri Odası Trakya Bölge Şubesi Başkanı Zeki Değirmenci, gıda işletmelerinde sorumlu müdür olarak görev yapan meslektaşları için sertifika eğitim programını düzenlediklerini söyledi.

Değirmenci, eğitimi veren isimlerin alanında uzman ve konularının duayeni olan isimlerden oluştuğunu belirterek, eğitimin amacına uygun olarak geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Eğitimin son gününde Çevre Mühendisi Ziynet Yılmaz tarafından Çevre Mevzuatına ilişkin verilen bilgilerin ardından gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 19 Kimya Mühendisine başarı sertifikaları verilirken, eğitime katılan uzmanlara da teşekkür belgesi takdim edildi.