info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

KMO da yönetim değişmedi

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Trakya Bölge Şubesi nin 2. Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirilen yönetim kurulu seçimi sonucu; KMO Trakya Şubesi yönetimi değişmedi.

MMOB Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Trakya Bölge Şubesi 2. Olağan Genel Kurul toplantısı, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Açılış ve başkanlık divan seçiminin ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Toplantıya katılan TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özgün, odanın çalışmaları hakkında genel bilgi veren bir konuşma yaptı.

Kimya mühendislerinden odaya sahip çıkmalarını isteyen Özgün; "Sizlerden beklentimiz katılımcı ve paylaşımcı olmanızdır.Sizler mesleğinize ve Türkiye?de resmi mevzuata sahip 3 odadan biri olan odanıza sahip çıkarsanız, hepimiz kazançlı çıkarız. Üniversitelerin kimya mühendisliği bölümlerindeki öğrencilerle iletişim kurarak, tabandan tavana uzanan bir dayanışma ağı oluşturmayı hedefledik. Amacımız tüm Kimya Mühendislerini odamıza kazandırmak ve her platformda tüm mesleki haklarını korumaktır. Bu sebeple ilk kez TMMOB öğrenci kurultayını gerçekleştireceğiz. Temelden başlayarak, kimya mühendisliği mesleğinin ilkeli,dürüst ve birliktelik içinde yürütmeliyiz." dedi.

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Trakya Şube Başkanı S. Zeki Değirmenci de, yönetim olarak dünden bu güne gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Toplumsal yaşamın kapitalist sistemin; ihtiyaçları ve teknik elemanlarına olarak, uygulanan ekonomik politikaların mesleki alanları nasıl ve ne düzeyde etkilediğini sıcağı sıcağına yaşadıklarını ifade eden Değirmenci; "Uluslar arası sermayenin direktifleriyle tek tek ülkelerde kamusal alanın tasfiyesi, ulusal pazardaki ekonomik hareketliliğin büyük sermaye gruplarının denetimine geçmesi hedeflenmektedir. Bundan dolayı son yıllarda tanık olduğumuz hiçbir değişiklik tesadüfi değildir. Her biri bütünün bir parçasıdır. Kazanılmış haklara, sosyal devlet uygulamalarına karşı top yekûn saldırının nedeni budur. Kamusal yatırımların durma noktasına kadar gerilemesiyle, kamusal hizmetlerin niteliğinin kaybolması arasındaki ilişkiyi görmemek mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Çalışma raporunun ve mali rapor ile tahmini bütçenin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Yönetim Kurulu üyeleri Behçet Ertok, Besim Gürler, Cezmi Yüce, Naci Akyazı, Süleyman Miran, S.Oktay Atlan?a başarılarından dolayı birer teşekkür plaketi verildi. Plaketi yönetim kurulu üyelerine, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Özgün takdim etti.

Eski yönetim kurulu genel kurul tarafından başarılı bulunduğundan göreve devam etmelerine karar verildi. Bu nedenle tek liste ile seçime gidildi. Toplantıda TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Trakya Şubesi yönetimi, şu isimlerden meydana geldi; "Salih Zeki Değirmenci(yönetim kurulu/asil), Behçet Ertok (yönetim kurulu/asil), Besim Gürler (yönetim kurulu/asil), Cezmi Yüce (yönetim kurulu/asil), Naci Akyazı (yönetim kurulu/asil), Süleyman Miran (yönetim kurulu/asil), S.Oktay Atlan(yönetim kurulu/asil), Serdar Yıldırım (yönetim kurulu/yedek), Selen Lapacı (yönetim kurulu/yedek), İsmail Saran (yönetim kurulu/yedek), Cenker Akdemir (yönetim kurulu/yedek), Ali Aksu (yönetim kurulu/yedek), Fuat Poyraz (yönetim kurulu/yedek), Salih Zeki Değirmenci (KMO Merkez Delegeleri/asil), Behçet Ertok (KMO Merkez Delegeleri/asil), Besim Gürler (KMO Merkez Delegeleri/asil), Cezmi Yüce (KMO Merkez Delegeleri/asil), Naci Akyazı (KMO Merkez Delegeleri/asil), Süleyman Miran (KMO Merkez Delegeleri/asil), S.Oktay Atlan (KMO Merkez Delegeleri/asil), Serdar Yıldırım (KMO Merkez Delegeleri/yedek), Selen Lapacı (KMO Merkez Delegeleri/yedek), İsmail Saran (KMO Merkez Delegeleri/yedek), Cenker Akdemir (KMO Merkez Delegeleri/yedek), Ali Aksu (KMO Merkez Delegeleri/yedek), Fuat Poyraz (KMO Merkez Delegeleri/yedek).