info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kızılpınar Belediye Başkanından Öğrencilere Başarılar

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasının ardından beldesindeki okulları ziyaret eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir yıl geçirmeleri dileğinde bulundu.

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı başlaması nedeniyle belde sınırlarındaki okulları ziyaret ederek, öğrencilere başarılar dileğinde bulundu. İlk, orta ve liseleri tek tek dolaşan Başkan Faruk Korkmaz, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Okul Müdürlerinden sorunları dinleyen Başkan Korkmaz, kendisinden talepleri olup olmadığını da öğrendi. Başkan Korkmaz, öğrencilere "Başarılı bir yıl geçirmeleri" dileğinde bulundu.
 
OKULLARI DOLAŞTI
 
Yeni eğitim ve öğretim yılının açıldığı ilk hafta belde sınırları içerisindeki okulları ziyaret eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Sık sık okullara gitmesi nedeniyle öğrencilerle adeta arkadaş olan Faruk Korkmaz'ı sınıfta ders yaparken gören öğrencilerin pencereden el sallayarak selamlaşması dikkat çekti. İlk olarak Kızılpınar İlkokulu'na gelen Başkan Faruk Korkmaz, burada okul Müdürü Ergun Hamzalı ile görüştü. Müdür Hamzalı'ya yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Faruk Korkmaz, "Yeni bir yıla başladınız. Öncelikle hepinize hayırlı olsun. Öğrencilerimiz için başarılı bir yıl geçmesini diliyorum."diye konuştu. Okul mevcudu, öğretmen sayıları hakkında bilgiler alan Başkan Faruk Korkmaz, "Öğretmen açığımız yoktur inşallah. Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için öncelikle öğretmen eksiğimiz olmaması lazım. Sonra okulumuzda araç gereç eksiği olmamalı. Herhangi birşeye ihtiyacınız olursa biz buradayız her zaman söyleyebilirsiniz."dedi. Okul Müdürü Ergun Hamzalı, Başkan Faruk Korkmaz'a okulların ilk ve orta okula ayrılmasından sonra kendi okulunun kadrolu sınıf öğretmeni eksikliği yaşadığını söyledi. Hamzalı, "Sözleşmeli öğretmenlerimiz var. Şu anda öğretmensiz sınıfımız yok ancak kadrolu sınıf öğretmenimiz yok. Sınıf öğretmeni ataması bekliyoruz."diye konuştu. Ziyaret sırasında tenefüslere rastlayan okullarda bahçede oyun oynayan öğrencilerle sohbet etti. 
 
SAĞLIKLI YAŞAM SERTİFİKALI OKUL
 
Daha sonra Anadolu Lisesi'ne geçen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, burada Okul Müdürü Necdet Önder tarafından karşılandı. "2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılınız hayırlı olsun."diyen Başkan Faruk Korkmaz, yeni dönemin başlangıcında bir sorun olup olmadığını sordu. Okul Müdürü Necdet Önder, okulun ilk haftası olması nedeniyle yoğun olduklarını belirterek, "İlk gün sabah 8.30'da öğrencilerimizi topladık. Bakanlıktan zaten kitaplar gelmişti. Kitapları dağıttık. Yaz tatilinden dönüldüğü için bu ilk haftada bir yoğunluk yaşıyoruz."dedi. Başkan Faruk Korkmaz'a okulla ilgili bilgiler vermeyi sürdüren Müdür Necdet Önder, Kızılpınar Anadolu Lisesi'nin mevcudunun her yıl arttığını belirterek, "Geçen yıl öğrenci sayımız 246 idi. Bu yıl 315'e çıktı. Okulumuzda 15 derslik var. Labaratuarlarımızı da derslik olarak kullanıyoruz. Öğretmen açığımız yok."diye konuştu. Okul Müdürü Necdet Önder, Kızılpınar Anadolu Lisesi'nin Tekirdağ'da Sağlık Bakanlığı 'Sağlıklı yaşam' sertifikası olan 10 okuldan biri Çerkezköy'de ise tek olduğunu sözlerine ekledi. Anadolu Lisesi'nin Kızılpınar için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Faruk Korkmaz, "Anadolu Lisesi bizim için çok önemli. Kızılpınarlı çocuklarımızın hemen yanıbaşında kaliteli bir eğitim alabilecekleri okul olması için çok mücadele verdik. Bugün görüyorum ki bu mücadelemiz boşa gitmemiş. Okul müdürümüzden, öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden çok memnunuz. Burada Kızılpınar dışından gelen öğrencilerimizde var. Bu da Kızılpınarımıza ayrı bir renk katıyor. Okullarımızda kaliteli eğitim yapılması için Belediye olarak elimizden gelenin en iyisini hep yaptık. Bundan sonrada yapmayı sürdüreceğiz."diye konuştu.
 
KIZ ÇOCUKLARI MESLEK LİSESİ'NE GELMİYORDU
 
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, okul ziyaretleri kapsamında Çok Programlı Lise'ye dönüştürülen eski meslek lisesine de gitti. Okul Müdürü Ahmet Üzgün'ün karşıladığı Başkan Faruk Korkmaz, burada İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ile karşılaştı. Birlikte okulda dolaşıp öğrencilerle görüşen Başkan Faruk Korkmaz ve Zenginal, daha sonra öğrencilerle okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Okul Müdürü Ahmet Üzgün, öğrenci sayılarının bu yıl iki katına çıktığını belirterek, "Biliyorsunuz. Geçen yıl ikinci dönem okulumuzda eğitim başladı. Nakille öğrenci aldık. Kızılpınar'dan dışarıya giden öğrencilerin naklini almıştık. İkinci dönem 150 öğrencimiz vardı. Bu yıl öğrenci sayımız iki katını geçti. Hala kayıtlarımız sürüyor. Şu anda öğrenci mevcudumuz 350 oldu."dedi. Okulda öğretmen sorunu yaşamadıklarını belirten Ahmet Üzgün, "Bizim okulda idareci eksiğimiz var. Öğretmen sorunumuz yok."dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, ise Endüstri Meslek Lisesi'nin Çok Programlı Lise'ye dönüştürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Korkmaz, "Bilindiği gibi okulumuz geçen yıl ikinci dönem Meslek Lisesi olarak eğitime başladı. Ancak meslek lisesinde çok fazla kız öğrenci okutma şansı bulunmuyor. Bu nedenle kız öğrenciler okula gelmiyordu. Bizde Endüstri Meslek Lisesi'nin Çok Programlı Lise'ye dönüştürülmesini uygun gördük. Böylece daha fazla bölüm açılma şansı olacaktı. Hemen bu teklifi Milli Eğitim Müdürlüğümüz'e sunduk. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'e, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'de Bakanlığımıza yazdı. Birkaç gün öncede Bakanlıktan onayı gelmişti. Artık bu yıl Çok Programlı Lise olarak okulumuz eğitim verecek. Böylece kız çocuklarımızın burada eğitim görebileceği Çocuk Gelişimi Bölümü de açılmış oldu."diye konuştu.