info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

KESK operasyonları protesto etti

Tekirdağ da KESK üyeleri, Türkiye genelinde sendikalarına yönelik yapılan operasyonları protesto etti.

KESK e yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Manisa ve Van olmak üzere 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 29 kişinin gözaltına alınmasına, Tekirdağ daki KESK üyeleri eylem yaparak tepki gösterdi.
Tuğlalı Park ta basın açıklaması yapan yaklaşık 50 kişilik grup gözaltılara tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi Hukuk ve Özlük İşleri Sekreteri Erdal Korkmaz, KESK yönetici ve üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonların Türkiye nin toplumsal mücadele tarihine kara bir leke olarak düşeceğini öne sürdü.
Korkmaz, "Sabahın erken saatlerinde yöneticilerimizin evlerinin basılması, sendika binalarının kuşatılması ve arama adı altında resmi kurumlarla yapılan yazışmaların, takvim, dergi ve dosyaların alt üst edilmesi; gelişi güzel el konulması cunta dönemi uygulamalarını aratmamaktadır. Konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan jandarma-polis baskısı demokrasinin en temel ölçütlerine aykırıdır. Anayasa nın 13. ve 90. maddeleri açıkça ihlâl edilmiştir. 250 bin üyesi olan bir demokratik kitle örgütü aranırken savcının hazır bulunmaması bir başka hukuksuzluk örneğidir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan, saygınlığı olan, adresleri belli yönetici ve üyelerimiz, kamu emekçileridir. Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının, baskınlar sırasında ailelerinin taciz edilmesi, iş yerlerinde yapılan aramalarla arkadaşlarımızın çalışma arkadaşları ve öğrencilerine teşhir edilmesinin hiç bir açıklaması yoktur. Arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Grup attıkları sloganların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.