info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4642
Dolar Satış
:
34.5263
Euro Alış
:
35.9849
Euro Satış
:
36.0497
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kendo Sporcuları Şarköy den Geçti

Kökeni Japonya da olan Uzak Doğu Kılıç Kullanma Sanatı Kendo sporunu yapan yerli ve yabancı ülkelerden 60 kişi 2 gün Şarköy de eğitim çalışması gerçekleştirdi.

Kökeni Japonya'da olan Uzak Doğu Kılıç Kullanma Sanatı Kendo sporunu yapan yerli ve yabancı ülkelerden 60 kişi 2 gün Şarköy'de eğitim çalışması gerçekleştirdi.
 
İstanbul Boğaziçi Kendo Spor Kulübü üyesi 3.dan Ertunç Eryılmaz, Kendo sporunun Japonya kökenli, Uzak Doğu kılıç kullanma sanatı olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi; "Kılıç anlamına gelen ken ile yol anlamına gelen do kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo zaman içinde kenjutsu olarak bilinen kılıç teknikleri öğretisinden geliştirilmiştir.
 
Kendo kavramı "geleneksel Japon kılıcı katanayı kullanma prensipleri doğrultusunda insan karakterini (tabiatını) kontrol altına alma prensibine dayanır.
 
Türkiye'de 1999 yılından bu yana aralıksız bir şekilde aktif olarak yapılmaktadır.
 
Şarköy'e, yaz kampı etkinliği için geldik. Geçen yıl Sapanca'da düzenledik. Her yıl katılımcı ülke sayısı ve katılan kişi sayısı artmaktadır. Bu yıl; İtalya, Norveç, Yunanistan, Fransa'dan katılım oldu. Bu yıl ki seminerimizi İtalyan Kendo Federasyonu Kendo Teknik Direktörü Livio Lancini Sensei (7.dan) veriyor.Seminerimiz iki gün sürecek. Birinci gün çalışma yapılacak, ikinci gün öğlene kadar çalışma yaptıktan sonra, öğleden sonra kendi aramızda bir turnuva gerçekleştireceğiz."dedi.
 
Türkiye'de aktif olarak; İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale'de Kendso sporunun yapıldığını belirten Eryılmaz "İstanbul ve Ankara'da 4, İzmir ve Çanakkale'de birer kulüp var. Kendo derneğimiz var, bu sporu yapmak isteyenler, derneğin web sitesinden gerekli bilgileri alabilirler. Kendo'ya başlamanın bir yaşı yok, kız erkek ayrımı yok. Ülkemizde çok bilinen bir spor dalı değil. Her hangi bir federasyona bağlı değiliz.
 
Kendo Savaş Sanatından ortaya çıkmış bir spor dalı olmasına rağmen biz burada, savaşmayı ya da kendimizi savunmayı öğrenmiyoruz. Bu tamamen kişisel gelişim. Kendo'ya ilk başlandığı sıralarda belki anlaşılmıyor ama, daha sonra kendinize güveninizin arttığını, tereddüt etmemeyi, daha hızlı hareket etmeyi öğreniyorsunuz. Kendo'da öğrendiklerimiz günlük hayatımızda da işimize yarıyor."dedi.
 
Kendo yapmak isteyenlerin kıyafetlerinin, Japonya ve Güney Kore'den sipariş edildiğini, belirten Eryılmaz "Türkiye'de şu an en yüksek "dan" derecesi, İstanbul Kendo Kulübünden İmre Sipahi'de bulunuyor. Türkiye'de 4. ve 3.dan derecelerinde sporcular bulunuyor. Biz Avrupa Kendo Federasyonu'na bağlıyız. Derecelendirmeler için, Avrupa'da yapılan sınavlara gidiyoruz, oradan Türkiye'ye gelen heyet burada sınav yapabiliyor, "dan" derecelerini bu şekilde alabiliyoruz.
 
Seminer sonrası düzenlenen turnuvanın amacı da buraya gelen sporcuların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak.
 
Üç yılda bir Dünya Kendo Şampiyonası yapılıyor. Geçen yıl Nisan ayında İtalya'da düzenlendi." Dedi.
 
Seminere katılan, Norveçli Okyanus Bilimcisi Cecilie Wettre (43) Kendo'da 3.dan derecesinde olduğunu ifade ederek "Kendo sporuna erkek arkadaşımla birlikte başladım. Şu an kendim için severek yapıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum." dedi.