info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaymakam Dursun Yabancı Çocukları Ağırladı

Tekirdağ ilinin Çorlu içesi Kaymakamı Ali Dursun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 5 farklı ülkeden Çorlu ya gelen yabancı öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı.

Romanya, Bosna, Ukrayna, Polonya ve Bulgaristan dan gelen öğrenci grupları ile öğretmenlerini makamında karşılayan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun konuklarını İngilizce olarak Türkiye ye hoş geldiniz, mutluyuz diyerek karşıladı. Yöresel kıyafetlerini giymiş olan yabancı çocuklarla tek tek ilgilenen ve onlarla kısa da olsa sohbet eden Kaymakam Dursun; "Sizleri ülkemizde görmekten dolayı son derece mutluyuz. Özellikle çocuklarımızın bayramı kutlu olsun. Buraya gelen öğretmen ve öğrencilerin şahsında ülkelerinizdeki çocukların bayramını kutluyoruz" dedi. Zaman zaman tercümanlar aracılığı ile yabancı konuklarıyla konuşan Kaymakam Dursun zaman zaman da tercümanları devreden çıkararak konuklarıyla İngilizce olarak sohbet etti.

5 farklı ülkeden gelen çocuklarda kendilerine gösterilen ilgiden dolayı son derece memnun olduklarını ve Türkiye yi çok beğendiklerini söylediler.

Bulgaristan dan gelen öğrencilerle birlikte Çorlu ya gelen Şumen e bağlı Yenipazar Belediyesi nin Belediye Başkanı Vasil Tonev de Türkiye de olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Kaymakam Dursun a teşekkürlerini sunan Tonev; "Bizlerle ilgilenen şoför arkadaşlardan, gezilerde gördüğümüz halka kadar herkesten son derece memnunuz.

Sadece bir konuda şikayetimiz ve sıkıntımız var. Galiba programın sonunda çocukların bazıları dönmek istemeyecekler" diyerek olaya esprili bir şekilde yaklaştı. Bulgar belediye başkanı Tonev Çorlu dan gelecek olan çocukların da Bulgaristan da kendilerine misafir olabileceklerini dile getirdi. Konuk çocuklara hediyeler de veren Çorlu Kaymakamı Ali Dursun yabancı konuklarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi.