info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Katliam evinde keşif yapıldı

25 Ekim 2009 Pazar günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle gerçekleştiren katliam evinde keşif yapıldı.

Tekirdağ ın Çorlu ilçesine bağlı Şahbaz köyünde 25 Ekim 2009 Pazar günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle yeğeninin evini av tüfeğiyle basan amca Rahim Y.,(58) önce yeğeni Bekir Yılmaz ı (39), ardından Bekir Yılmaz ın oğlu Arda Yılmaz ı (3) ve en son olarak annesi Muradiye Yılmaz ı (65) öldürmüştü. Olayda Bekir Yılmaz ın eşi İlknur Yılmaz (36) ve kardeşi Ersin Yılmaz ise (28) yaralı olarak kurtulurken katliamı gerçekleştiren amca Rahim Y. jandarma tarafından kısa sürede yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaklaşık 5 aylık süre sonunda Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde ilk duruşmasına çıkan Rahim Y. mahkemede "Olayı olduğu gibi anlattım. Gerektiğinde ayrıntılı şekilde savunmamı yapacağım. Şuan da kendimi iyi hissetmiyorum? demişti. İlk duruşma sonunda tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme başkanı olayın gerçekleştiği evde keşif yapılması kararı alarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Katliamın gerçekleştiği Şahbaz köyündeki evde keşif yapan Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi üyesi hakim Candan Topgül, yaralı olarak kurtulanları ve tanıkları dinleyerek olayın nasıl gerçekleştiğini dinleyerek tutanağa geçti. Keşifte sanık ve mağdur avukatları da hazır bulunurken köylü yapılan keşfi meraklı gözlerle izledi.

Olayda yaralı kurtulan fakat kucağında 3 yaşında ki oğlu Ardayı kaybeden acılı anne yaşadığı anı anlatırken ağlamamak için kendisi zor tuttu. Katliamın gerçekleştiği an hakim Candan Topgül tarafından mağdurlara en ince detayına kadar sorularak uygulamalı şekilde anlattırıldı. Evin bir camına katliamda ölenlerin fotoğrafları asılırken, evin içine Ardanın dizilmiş eşyaları ve oyuncakları duygulu anlar yaşattı. Olaydan yara almadan kurtulan ve babaannesini gözleri önünde kaybeden 16 yaşında ki B.Y. de keşifte yaşadığı dehşet anlarını tek tek anlatırken hakim Candan Topgül tarafından köy kahvesi dahil olmak üzere olayın yaşandığı her yerde keşif yapıldı.