info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kan Bağışçılarına Ödülleri Verildi

Çorlu da, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla, Türk Kızılayına gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara madalyaları ve takdir beratları verildi.

 

Çorlu'da, "Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla, Türk Kızılayına gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara madalyaları ve takdir beratları verildi. 
 
Çorlu Belediye Düğün Salonu'nda yapılan törende, Türk Kızılayına gönüllü ve düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara madalyaları takdim edildi. 
 
Türk Kızılayı Derneği Çorlu Şube Başkanı Selime Dodurka, törende yaptığı konuşmada, kan vermenin öneminden bahsederek Kızılay kan bağışı merkezlerinin, yaptığı çalışmalarla başarılı bir grafik ortaya koyduğunu belirtti. 
 
Dodurka, "Kan bağışı toplumsal yardımlaşmanın belki de en önemli noktası olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 
 
"Hiçbirimiz, başımıza ne zaman neyin geleceğini bilemeyiz. Bir kan anonsu duyduğumuzda içinde bulunduğumuz umursamaz tavrın bir insanın hayatına mal olabileceğini asla unutmamamız gerek. Aynı durumun bizim başımıza gelmeyeceğini de asla bilemeyiz. Eski dönemlerde Türk toplumunda yardımlaşma, tüm dünyaya örnek olacak boyutlardaydı. Fakat ilerleyen zamanla birbirimize karşı umursamaz olduk. Bu durumla paralel olarak insanların kan bağışına duyduğu ilgi de azaldı. Ancak afet veya savaş dönemlerinde bu durumun ciddiyetinin farkına varabiliyoruz. Oysa ki başımıza felaketler gelmeden kan bağışını hayatımızın bir parçası haline getirsek, gerekli periyotlarla bunu tekrarlasak hem toplumsal boyutta bir yardım yapmış olacağız hem de bir iç huzura kavuşacağız. " 
 
Törende, Tekirdağ il genelinde kan bağışında bulunan 30 kan bağışçısına, düzenli olarak kan verdikleri için madalya verildi.