info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamu-Sen Taleplerini Açıkladı

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların zam oranlarının belirlenmesi için oturulacak olan toplu görüşme masasına yönelik olarak açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların zam oranlarının belirlenmesi için oturulacak olan toplu görüşme masasına yönelik olarak açıklamalarda bulundu. 
Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan öğretmenevinde düzenlenen iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.
İftar sonrasında bir açıklama yapan Türkiye Kamu Sen Tekirdağ Temsilcisi Muzaffer Doğan, memurların zam oranlarının belirleneceği toplu görüşmeler ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Doğan grev hakkı olmayan bir uygulamanın, tam anlamıyla bir sendikal özgürlük olmadığını belirterek, Türkiye Kamu Sen olarak en önemli taleplerinin kamu görevlilerinin hakkı olan toplu sözleşmenin, grev ve siyasete katılma ile birlikte kullanılabilmesi yönünde olduğunu söyledi.
Doğan “Bilindiği gibi Türkiye Kamu Sen olarak taleplerimizin tamamını bilimsel ve ekonomik gerekçelere dayandırıyoruz. Bugüne kadar dayanağı olmayan, toplumsal geçerliliği bulunmayan hiçbir talebi toplumumuzun gündemine taşımadık. 2014 ve 2015 yıllarını içeren toplu sözleşme görüşmeleri için de gerekçeli taleplerimizi hazırlamış bulunuyoruz. Bu taleplerimizi açıklamadan önce belirtmek istediğim bir konu var ki, Türkiye’de özellikle memur sendikacılığının temelini teşkil etmektedir. Bugüne kadar ILO tarafından hazırlanarak ülkelerin onayına sunulmuş 200’e yakın sözleşme arasında yalnızca 7 tanesi insan haklarıyla ilgilidir. İnsan haklarıyla ilgili 7 sözleşmenin ikisi ise çalışma hayatı, örgütlenme ve toplu pazarlık haklarını içeren 87 ve 98 sayılı sözleşmelerdir. Buradan anlaşılacağı üzere toplu sözleşme ve grev hakkı yalnızca iş hayatı ile ilgili bir olgu olmanın ötesinde, insan hakkı olarak tanımlanmıştır. ILO uzmanlar komitesi de grev hakkının, sendika hakkının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulamaktadır. Dolayısı ile grev hakkı olmayan bir uygulama, tam anlamıyla bir sendikal özgürlük değildir. Türkiye Kamu Sen olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en önemli talebimiz, kamu görevlilerinin hakkı olan toplu sözleşmenin, grev ve siyasete katılma ile birlikte kullanılabilmesi yönündedir. Bu bakımdan bu yıl gerçekleştirilecek olan toplu sözleşme görüşmeleri de bundan önceki dönemlerde olduğu gibi memurlarımızın en temel insani hakkı olan gerçek sendikal özgürlüklerden mahrum bir şekilde gerçekleştirilecektir. Örgütlenme hakkını kullanmaları dolayısıyla görevlerinden el çektirilen, ekmekleriyle oynanan polis memurlarının olduğu bir ülkede, gerçekleştirilecek pazarlıklara bütün baskıların ve kısıtlamaların gölgesi düşecektir. Demokrasilerde sivil toplum örgütleri hayati önem taşımaktadır. Ülkemizde demokrasinin mümkün olan en geniş anlamıyla yerleşmesi için, toplumun karar alma sürecine dâhil edilmesi zorunludur. Sivil toplum örgütlerinin varlık nedeni budur” dedi.
Doğan, sendika olarak taleplerini 4 ayrı kategoride dile getirdiklerini belirterek, “Bu noktada Türkiye Kamu Sen olarak taleplerimizi dört ayrı kategoride değerlendirdik. Bunlardan birincisi; ek ödeme, özel hizmet tazminatı ve ek gösterge uygulamalarında ortaya çıkan adaletsizliklerin giderilmesi ve oranlarının artırılarak gerçek anlamda ücret adaletinin sağlanması. İkincisi, kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak amacıyla talep edilecek maaş artışları. Üçüncüsü; sendika üyesi olan kamu görevlileri ile üye olmayanlar arasında fark oluşturmak adına sendika üyesi kamu görevlilerine ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesinin artırılması. Dördüncüsü ise kamu görevlilerinin çalışma şartlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesidir” dedi.
Doğan, taleplerinin karşılanabilir nitelikte olduğunu, karşılanmasının da siyasetçilere bağlı olduğunu belirterek, “Kısaca genel bir değerlendirme yaparak, özetlemeye çalıştığım taleplerimizin karşılanması, memurlarımızın yıllardır biriken sorunlarının çözülmesi için büyük bir adım olacaktır. Taleplerimiz, geçerli temellere dayanan, son derece makul ve karşılanabilir bir şekilde hazırlanmıştır. Gereken ciddiyet ve azim gösterildiğinde, tüm taleplerimizin karşılanacağından eminiz. Taleplerimizin karşılanmaması için tek engel, siyasetçilerin ekonomik tercihi olacaktır. Kamu görevlilerini mutlu etmek, siyasetçilerin göstereceği iradeye bağlıdır. Ekonomik tercihler, vatandaşlarımızı mutlu etme ve geliri adil paylaşma yönünde kullanılırsa kamu görevlilerinin yüzü bir nebze olsun gülecek ve zedelenmiş olan itibarı iade edilecektir” dedi.