info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kaldırım Taşı İşine Akıl Sır Ermiyor

Belediyeler çalıştıklarının göstergesi olarak hemen kaldırım taşlarını değiştirirler ama bir türlü akıl sır ermez bu işe

 
Muratlı’da kaldırımlar ve mahalle arası yollar için kilit taşı ihalesi açıldı.Ama ben bu işi bir türlü anlayamadım.Acaba ben mi kalın kafalıyım,yoksa bir problem mi var? Şu konularda biri beni aydınlatırsa sevinirim.
- Bu ihale için tam olarak kaç para ödendi?
- Bir çok yerde eski taşlar yeniden aralara döşendi,bu ihale fiyatından düştü mü?
- Daha şimdiden bazı yerlerde kilit taşları bozuldu.Bunların bakım ve tamir şartnamesi nasıldır?
- Görme engelli şeritleri,zik-zaklı veya önünde engelle kapalı vaziyette.Bu görme engelliler için bir mani değil mi?
- Fatih mahallesinde bir içki firmasının diktiği tabela,tam da sarı engelli şeridinin karosu sökülerek dikilmiş ve karo da dayanak yapılmış.Yine aynı şekilde,Fatih mahallesi istikameti,Hayrabolu yolu kısmındaki kaldırım,görme engelli için engel.Buna çözüm bulunacak mı?
 
 
- Turan mahallesinin üstündeki göçmen mahallesinde evlerin önündeki bazı yerler toprakla dolduruluyormuş.Toprak çamur olur diyerek istemeyene kilit taşı palet hesabıyla satılıyor mu?
- Belediye başkanı bu ihaleyi yaparken,Mart 2014 tarihinden sonra gökyüzündeki tüm kabloların yer altına alınıp,bu taşların söküleceği konusunda bir bilgisi var mı?
- Bu kilit taşlarının Muratlı Islah OSB projesi kapsamında fabrikalardan tahsil edildiği söyleniyor.Aynı şekilde İnanlı çeşmesindeki foseptik arıtma tesisine bütçe temini için belediye başkanının Ankara’ya iller bankasına müracat ettiği söyleniyor.Kaldırıma harcanan para,bu projede kullanılamaz mıydı?
Kaynak : Murat Ürtekin