info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadınlar Konuşuyor

Tekirdağ CHP Kadın Kollarından Anlamlı Panel

Tekirdağ CHP kadın kolları tarafından düzenlenen ve moderatör emekli öğretmen Gülferah Dinç Güral, CHP Tekirdağ milletvekili D.R.Candan Yüceer, CHP Ankara milletvekili ve İnönü ailesinin 3. Kuşaktan torunu Ayşe Gülsün Bilgehan Toker ve Bursa milletvekili Sena Kaleli’nin de katıldığı, “kadınlar konuşuyor” paneli, Tekirdağ Belediye konferans salonunda yapıldı.
   
Açılış konuşmasını yapan CHP Tekirdağ kadın kolları başkanı Hülya Karaağaç, “ Kadınlar, sosyal hayatımızın artık her alanında kendini kabul ettirmiş, liderlik vasfına sahip olmakta ve sağduyulu olarak sağlık, eğitim, iş ve siyaset alanında kendini kanıtlamıştır. İnanıyorum ki, gelecekte de kadınlar, her alanda söz sahibi olma yetisini gösterecektir. Kadın olmaktan gurur duyuyor, tüm kadınları kutluyorum.”dedi.
   
İnönülerin üçüncü kuşak torunu ve Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan Toker, (Kadın ve eğitim) konusunu ele alarak Kadınlarımız, yıllarca –kız çocuğu okumaz- zihniyetiyle çağın gerisinde kaldı. Oysa günümüzde görülüyor ki, okuyan kızlarımızın çoğunluğu, okullarında erkeklerden daha başarılı olarak birinci sırayı göğüslemişlerdir. Bu da gösteriyor ki, kızlarımız, kadınlarımız, eğitim imkânı verildiğinde, bu güveni boşa çıkarmayarak başarı çıtasını sürekli yukarıya taşımaktadırlar. Bu da, kadınların azminin bir göstergesidir.” Dedi
   
Bursa milletvekili Sena Kaleli de,(kadın ve istihdam) konulu konuşmasında, “ Başta Çorlu bölgesi olmak üzere, Tekirdağ sanayi bölgesi olmuştur. Tekstil ağırlıklı sektörel bölgede, iş gücünün büyük bölümü, kadın işçilerden oluşmaktadır. Ezilen, hor görülen, hırpalanan kadınlarımız, hem fabrikada çalışmakta hem de yorgun vaziyette evine gelip adeta ikinci bir vardiya gibi ev işleriyle mücadele etmektedir. Amacımız, gelişmekte olan bir ülkede, kadınların ezilmesinin ve iş makinesi gibi görülmesinin önlenmesidir. Gün geçtikçe iş dünyasında kadın yönetici sayısının arttığı göz önüne alınırsa, gelecekte tüm kadınların hak ettiği saygıyı göreceklerine inanıyorum.”dedi.
 
Ardından, ev sahibi milletvekili olarak söz alan Tekirdağ milletvekili Dr. Candan Yüceer, (kadın ve siyaset) konulu konuşmasında, “ben kadınlarımızın sadece siyasette değil, artık her alanda kendini ispatlamıştır. Artık kadınlar ezilen, hor görülen, sadece çocuk doğurmaktan ibaret bir meta değil, liderlik vasfını da eline geçirmiş değerli birer toplum üyesidirler. Bizler, üç bayan milletvekili olarak, sizlerin desteğiyle sizleri temsilen bu mevkilere gelme başarısını gösterebildiğimize göre, bunu her kadın başaracak, hatta daha da çıtayı üst seviyeye taşıyacak güce ve yeteneğe sahiptirler. Sizler, günümüzün ve geleceğin temel taşısınız ve her zaman öyle olacaksınız. Hayata anlam ve renk katan, kadınlar olduğu gibi, hantallaşmış siyasetimize de gelecekte renk katacak siz kadınlarsınız. İnanıyorum ki sizler de bunun da bilincinde olarak gücünüzü her alanda hissettireceksiniz.”dedi.
 
Panel karşılıklı soru-cevaplarla sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin