Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TREDAŞ) Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, Trakya da 6 yılda kayıp ve kaçak oranını yüzde 18 lerden yüzde 7 lere indirdiklerini söyledi.
Kurulan mobil ekiplerin kayıp ve kaçak olaylarının önüne geçtiğini ifade eden Erdoğan, Trakya çapında 134 milyon 367 bin 478 TL alacakları olduğunu açıkladı.
TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, genel müdürlük binası toplantı salonunda 2008 yılını ve faaliyetlerini değerlendirdi.
Toplantıya Teknik işlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Talat Yakup, İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Latif Uzun ise çok sayıda basın mensubu katıldı. Özellikle tahakkuk edilen enerji bedellerinde yüzde 95,51 lik bir oran yakaladıklarını ifade eden TREDAŞ Genel Müdürü Erdoğan, "Bir yıl içerisinde 1 trilyon liralık tahakkukumuz var. Tahsil edilen enerji bedelimiz ise 959 milyar oldu. Tahsilat oranımız yüzde 95,51 dir. Yine Türkiye geneline baktığımızda gerek kamuoyu gerekse bizim önem verdiğimiz bir konudur. Toplumun büyük bir kısmı faturalarını gününde öderken, kalan kısmın gününde ödememesi çok büyük bir haksızlığı ortaya çıkarıyor. Bu nedenle 4 yıldır bunun çok üzerine gidiyoruz. On yılını doldurmuş saatleri topluyoruz. Bunun dışında mobil ekip kurduk. Dört yıldır tüm bölgede kaçak arama noktasında tarama yapıyor. Türkiye genelinde 2002 yılında kayıp-kaçak yüzde 27 oranındaydı. Trakya da yüzde 18 civarındaydı. Şimdi ise Türkiye genelinde yüzde 13 iken, Trakya da yüzde 7 durumundadır" dedi.
Resmi kurumlarında aralarında bulunduğu toplam 134 milyon 367 bin 478 TL alacakları olduğunu kaydeden TREDAŞ Genel Müdürü Ahmet Erdoğan, sokak aydınlatmalarından dolayı 58 milyon 344 bin 933 lira tahakkuk edildiğini ancak tahsilat yapılmadığını söyledi. Erdoğan, 2008 yılında toplam anapara alacaklarının 135 milyon TL civarında olduğunu belirterek, "Takibe alınmış anapara alacaklarımızın 15 milyon TL sini belediyeler, 58 milyon TL sini sokak aydınlatması, 11,5 milyon TL sini Sanayi, 11 milyon TL sini tarımsal sulama gibi kalemler oluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda borçlu kurum ve belediyelere olan alacağımızı tahsil etmek için kesinti uyguladık. Para almadan hiçbir belediyeye elektrik vermedik. Kararlı duruşumuz sayesinde belediyelerin borçlarını yapılandırarak taksitlendirme yoluna gittik. Ödemeler düzenli olarak yapılıyor" diye konuştu.
TREDAŞ ın borçlulara karşı uyguladığı enerji kesme ve bağlama oranlarına da değinen TREDAŞ Genel Müdürü Erdoğan, 2008 istatistiklerinde ihbarname dağıtılan 706 bin aboneden, 176 bininin enerjisinin kesildiğini belirtti. Ahmet Erdoğan, son aylarda TREDAŞ adını kullanarak kesme, bağlama ve tahsilât adı altında sahte tahsildarların türediğini, vatandaşların bu tip dolandırıcıları gördüklerinde ihbarda bulunmaları gerektiğini hatırlatarak, "Elektrik faturaları elden tahsil edilmiyor. Hiç kimse TREDAŞ adını kullanarak para tahsil edemez. Bu konuda vatandaşları bilinçli olmaları konusunda uyarıyoruz. Fatura tahsilâtları banka ve PTT gibi şubeler üzerinden yapılmaktadır" dedi.
Erdoğan, Trakya genelinde 2003-2008 yılları içinde 328 köy, 3 ilçe ve 12 beldenin faydalandığı 155 adet köy grubu enerji nakil hattının bakım onarım ve iyileştirmesi için yaklaşık 9 milyon 148 bin 878 TL harcama yapıldığını belirtti.tekirdağ , süleymanpaşa , kaçak , elektriğe , mobil , takip