info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşkence Sonrası Psikolojik Destek

Tekirdağ da, annesinin sevgilisi A. A. tarafından dövüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki S. N. T. nin hastanedeki tedavisi sürüyor.

 

Tekirdağ'da, annesinin sevgilisi A. A. tarafından dövüldüğü iddia edilen 5 yaşındaki S. N. T. 'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. Vücudunun çeşitli yerlerinde darbe ve ısırık izleri olan S. N. T. ve annesi E. T. 'ye, uzmanlar tarafından psikolojik destek de verilmeye başlandı. 
 
Tekirdağ'da lunaparklardaki eğlence makinelerinin tamiratı yapan A. A. , 1 ay önce çalışmak için gittiği İzmir'de, eşinden 5 yıldır ayrı yaşayan ancak resmi olarak boşanmayan 1 çocuk annesi E. T. ile tanıştı ve ilişki yaşamaya başladı. 1 hafta süreyle İzmir'de kalan A. A. daha sonra Tekirdağ'a döndü. Sürekli telefon ile görüşen iki sevgili Tekirdağ'da buluşmaya karar verince, E. T. kızı 5 yaşındaki S. N. T. 'yi de alarak 2 hafta önce A. A. 'nın ailesi ile birlikte yaşadığı Orta Cami Mahallesi'ndeki evine yerleşti. 
 
İddiaya göre ise burada A. A. , S. N. T. 'yi dövmeye başladı. S. N. T. 'nin ağlama ve bağırma seslerini duyan apartman sakinlerinin haber vermesiyle gelen polis ekipleri, vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar oluşan perişan haldeki minik çocuğu, hemen ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Anne E. T. 'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan A. A. ile suça teşvik ve olaya göz yumdukları öne sürülen babası Y. A. ile kardeşi M. A. dün tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 
 
PSİKOLOJİK DESTEK 
 
Tekirdağ Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisi'nde tedavisi süren S. N. T. ve annesi E. T. 'ye, yaşadıkları travma nedeniyle uzmanlar tarafından psikolojik destek verilmeye başlandı. 
 
Konuyla ilgili Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek açıklama yapmaktan kaçınırken, gazetecilerin hastaneye girip aile ile görüşmesine ve görüntü almalarına ise izin verilmedi. 
 
S. N. T. 'nin sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten hastane yetkilileri, "Sağlık durumu iyiye gidiyor. Hem anneye, hem de küçük kızımıza psikolojik destek veriyoruz. Yaralarının tedavi süreci devam ediyor. Vücudunda deri zedelenmesi, doku ezilmesi ve yanık izleri var. Bir süre daha tedavisi devam edecek" dedi. 
 
S. N. T. 'nin, tedavisinin ardından yetiştirme yurduna yerleştirileceği belirtildi.