info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlk hibe projeler Ankarada

Tekirdağ il merkezinde merkezi olan Trakya kent belediyeler birliği A.B. projeleri kapsamında ilk hibe projelerini hazırlayıp Ankaraya yolladı.

Kurulduğu günden bu yana ilk defa ciddi projelere imza atmaya hazırlanan kuruluş her geçen gün gözle görülen bir büyümeye sahip olmaya başladı. hazırlanan üç adet A.B. hibe projelerinden Buğday konusunda Tekirdağ ticaret borsası ile Bulgaristan belediyeler birliği ve Trakya kent belediyeler birliği ortaklığı ile 160 bin Euro tutarında. Bir diğer proje ise şarapçılık sektörünü ilgilendiriyor.

Bu proje de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Bulgaristan belediyeler birliği ile Trakya kent belediyeler birliği ortak çalışması ile 164 bin Euro tutarında. Yollanan üçüncü hibe projesi ise; balıkçılık alanında olup Yunanistan da ki balıkçılık kooperatifi Trakya kent belediyeler birliği üyesi bir belediyenin olup proje için 170 bin Euro belirlendi.

Ankara ya gönderilen projelerin merkez finans ve ihale birliği tarafından onaylanması beklenecek.

Yaklaşık üç aylık bir askı süresi içinde ki beklentinin ardından imzalanması beklenen projeler 12 ay ile 18 ay arasında sonuçlanması planlanmış. A.B. ye uygun yönelik yöntemlerin uyarlanması sonucunda yapılan çalışmaların Türkiye de kaliteli ürünlerin artmasına ve dünya pazarında yer alması ile sonuçlanması planlandı. A.B. de uygulanan standartların Türkiye de de uygulanması ile A.B. sürecinde bekleyen ülkemizin de önünü açması hedefler arasında yer alıyor.

Hazırlanan bu üç projenin ardından başta Trakya belediyeler birliği üyeleri olan belediyeler olmak üzere Üniversiteler, ticaret borsa ve odaları ile ciddi kurumlar da proje hazırlanması için Trakya kent in kapısını çalmaya başladı.

Son çıkışları ile dikkatleri çeken Trakya kent belediyeler birliğinde A.B. hibe kapsamında yer alması istenen projeler içinde yaklaşık 20 kadar proje hazırlanması için teklif geldi.

Taleplerin artması ile birlikte Trakya kent belediyeler birliği içinde ki yetkili uzmanlarda yaptıkları değerlendirme ile öncelik verilecek projeleri tespit ve çalışmalarının yapıldığını deklare ediyor. A.B. projesi çerçevesinde mevcut sıralamalarda yer alan projeler şimdilik ilk sıralarda yer alacağa benziyor.