info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlk 6 Ayda 261 Köpek Kısırlaştırıldı

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde 2013 yılının lk 6 ayında kısırlaştırılan köpek sayısının 261 köpek kısırlaştırdı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 2013 yılının lk 6 ayında kısırlaştırılan köpek sayısının 261 köpek kısırlaştırdı.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in bu konu hakkında oldukça duyarlı olduğunu belirterek, aynı duyarlılığı diğer belediyeler ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden göremediklerini ifade etti.
 
Çerkezköy'deki hayvan barınağının Trakya'da eşi benzeri olmadığını belirten Halimoğlu,"Hayvanlar gayet sağlıklı ve modern koşullarda barınaklarda tutuluyor. Bir şoför, bir veteriner ve 3 bakıcı ile 10 gün süreyle bu köpekleri burada tutup, kısırlaştırıyoruz. Sonrasında bakımını yapıyor, işaretliyor ve tekrar bakımını yapmak suretiyle alındıkları yere yeniden bırakıyoruz" dedi.
 
Çalışmalar neticesinde 6 ayda 261 köpek kısırlaştırdıklarını belirten Halimoğlu, "Kısırlaştırdığımız bir köpeğin bize maliyeti 150 TL. Köpek sahiplerinden de isteğim köpeklerini yetiştirip o şekilde doğaya bırakmasınlar. Son olarak yaz aylarında yaşadığımız bu sıcak dönemde vatandaşların hayvanlar için kapılarının önüne bir kap su koymalarını rica ediyorum" diye konuştu.