info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlahiyatçı Hocaya Kıskançlık Kurşunu

Yaralı hoca Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını bilgisini verdi.

Tekirdağ M.ereğlisi ilçesinde geçtiğimiz gün evinin bahçesinde kurşun yağmuruna tutulan,tahta oyma kursları veren İlahiyat mezunu Halit Turgutlu ya (hoca) kurs alan bayanlardan Trakya elektrik idari işler müdürü S.Y. nin eşi İsmet Y. Tarafından evinin bahçesinde Pazar günü kiracısının çocuklarının önünde ettiği münakaşa sonrası, bir şarjör mermi boşalttığı kiracısı tarafından ifade edildi.

Olayın kıskançlık sebebiyle olduğu eşi hakkında alehte ifade veren S.Y. nin olay günü sabah vurulan Hoca nın evine eşi, oğlu ve kızı ile baldızının geldiklerini evin önünde ve bahçede münakaşa ettiklerini daha sonra giderek saat 13.00 sıraları eşinin ve yanındaki arkadaşının bana haber vermesiyle İsmet Y. nin tabancayla Hocayı vurduğunu daha sonra kaçarak polise sığındığını evin kiracısı Aşır’ın bize yapmış olduğu özel açıklamalarda bulundu.

Yaralı hoca Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldığını bilgisini verdi. M.ereğlisi ilçe emniyet Müdürlüğüne Polislerin silahla yaralama olayına karışan daha önce Mesut Yılmaz ın özel koruma ve büyük alışveriş merkezlerinde özel güvenlik müdürlüğü yapan İsmet Y. yakalanarak polis merkezine götürüldüğü bildirildi.

Cumhuriyet savcılığına sevk edilen zanlı yapılan mahkeme sonrası tutuklandı. M.ereğlisi İlçesine işleri bozulması sebebiyle gelen İlçede kendine ait triplex evde oturmaya başlayan ilahiyat mezunu Halit Turgutlu evinde kiracı olarak bulunan ailenin eşine Kuran öğrettiği, kiracısını da daha önce içkiden vazgeçirdiği ve herkese yardım etmek için uğraştığı,almış olduğu dini ilmi kendiyle beraber olanlara sürekli anlattığı, toplumda dini bilgileri daha derin bir şekilde anlatabilmek için mücadele verdiği dile getirdiler.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında M.ereğisi Halk eğitimde 15 bayana ağaç oyma sanatını öğretebilmek  evde boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla kurs verdiği , bu kurstada usta öğretici olarak görevlendirildiği yetkililerce açıklandı.

Halkeğitim çalışmaları içerisinde kursa katılanlar ilgili hiçbir şikayetin bulunmadığı, kursa katılanların çok defa eşleri ve çocukları ile evde yapmış olduğu ağaç oyma işlerini görmek üzere evine gittikleri de ifade edildi.

Olayın şüphelisi İsmet Y. ailesiyle sık sık tartıştığı yüksek maaşla çalışmış olduğu göze alındığında ailenin mimar olan kızı, oğlu ve eşine sürekli destek sağladığı söyleniyor.

Aynı gün S. Y. nin hocanın evine gelmezden evvel kiracı Aşır’a telefon ederek hakkını helal et hocaya ulaşamıyorum dediği kiracı tarafından bize özel olarak açıklandı. Cevap olarak da “abla benim sizinle herhangi bir alış verişim olmadı hakkınızı helal ediyorsanız benden yana da helal olsun dedim” dedi.