info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Milli Eğitim Müdürü Yönetmelikleri Hiçe Sayıyor

İl Milli Eğitim Müdürü nün prosedürlerin arkasına sığınırken resmi yönetmelikleri hiçe saydığını yazılarımda sizinle paylaşmıştım. Şimdi size daha büyük yönetmelik dışı uygulamalarını anlatacağım.

Ben okulların tatil olmasının ardından,yurtların kapanması sonucunda devlet bursu alıp devlet yurtlarında kalan yüzlerce öğrencinin kapının önüne konacağının,bu durumun yanlış olduğunu ANLATMAK İÇİN Sayın Halis İşler’i aramıştım.Bana 1 Temmuz’a kadar yurtların açık kalacağını söylemiş, Fen lisesi müdürü Fuat Asım Arvas’ı arayıp böyle bir şey olmayacağını söylemiş. Asım Arvas konuşmayı kaydedip öğrencilere dinletmiş.Oğlum “Kadınlar konuşuyor” paneline gelen üç milletvekiline bu durumu sorduğunda,milletvekilleri hak vermiş ve CHP kadın kolları başkanı Hülya Karaağaç devreye girmişti.
 
Bunu duyan Hails işler,Asım Arvas’ı arayıp,”bu işi hallet,yoksa hakkında soruşturma açarım” demiş.Hülya Karaağaç’ın bulduğu pansiyona,Asım Arvas, “milli eğitim müdürlüğünün bu durum için hazır parası mevcuttur diyerek parayı Hülya Karaağaç’a ödettirmedi.Ama sonradan gelen öğrencinin parasını. “ böyle bir uygulama yok” diyerek ödemeyince,devreye giren CHP il başkanı Recep Palabıyık çocukların yurt ihtiyacı için parayı bizzat öğrencilere götürdü. CHP kadın kolları başkanı Hülya KARAAĞAÇ Şahittir.
 
Yönetmelik konusuna gelince; geçtiğimiz yıllarda, Ebru Nayim Fen Lisesi'nde misafir edilen yabancı öğrenciler için okul bahçesinde yurtların yanında mangal partisi verildi ve yurtta kalan kız öğrencilerin kapıları dışarı çıkmasınlar diye üzerlerine kilitlendi. Bu duruma karşı çıkan Yurt müdürü Sefa Üstündağ yurt müdürlüğünden alındı ve yerine Senem Bastık getirildi. Bu olaya tepki gösteren başta benim oğlum olmak üzere, bir çok öğrenciye Senem Bastık tarafından baskı ve tehdit uygulandı. Vali yardımcılarından birine olayı taşıdım. Beni İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Beyin yanına gönderdiler. Mehmet bey konu hakkında bilgisi olduğunu söyledi. Birkaç milletvekilini ve ulusal basından bir arkadaşımı aradım. O esnada Asım Arvas beni arayarak sorunu çözeceğini söyledi ve Sefa Üstündağ tekrar yurt müdürü oldu. Bir diğer okul müdür yardımcısı Rahmi Yiğittekin oğlumun boğazına sarılmış ve,”Baban Gazeteci Diye Güvenme Feriştah Olsa Ne yazar” diyerek arkadaşlarının yanında konuşmuş. Türkiyenin dört bir yanından gelen öğrencilerin cebinde para olup olmadığını sormadan, öğrencilerin girmediği toplantı salonunun kırılan koltukları için para toplamak, sınav için okulun fotokopi makinasında hazırlayıp öğrencilere dağıttığı test kağıtları için öğrencilerden para toplanması doğru mu?
 
Şu anda yasadışı bir şekilde fitness salonu işletiliyor. Öğrencilerden her ay 10 lira para alınıyor. Okulun bütçe toplantılarında gelir olarak bizlere her yıl okundu ve kayıtlarda mevcut. Bu salon okulunsa nasıl para alınıyor. Yok özelse, okulda ne arıyor?
 
Öğrencilerden her ay alınan para için makbuz neden verilmiyor?
Bunlar hangi yönetmeliğe uygun?
Mailyenin bu gelirden haberi var mı?Müfettişler bunu denetlemiyor mu?
 
Bir diğer husus; ben Sayın Halis İşler’in yanına gittiğimde bana,” Murat Bey, bir bayan ingilizce öğretmeni var. Muratlı’ya tayini yapılacak. Şu dört okuldan hangisi onun için daha uygun?” dedi. Ben de okulları anlattım ve benim değerlendirmeme göre tayini Muratlı’dan bir okula yapıldı. OKULUN İHTİYACINA GÖRE Mİ ÖĞRETMEN ATANIYOR, YOKSA ÖĞRETMENİN RAHATINA GÖRE Mİ? Bu yönetmeliğe uygun mu?
 
Milli Eğitim Bakanının” Bağış Alanın Hesabını Sorarım” demesine rağmen, “Okul Öncesi Bağış Zorunludur.” Demesi mi yönetmeliğe uygundur?
 
Yoksa müfettiş gönderip inceleme yapması gerekirken, bizzat gelerek eski öğretmenevi yöneticisi emekli öğretmene gözdağı vermesi mi yönetmeliğe uygundur?
 
Bu kadar şeyi yaparken, hala İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yapması Mı Yönetmeliğe Uygundur?
 
TAKDİR YETKİLİLERİNDİR.
Kaynak : Murat Ürtekin