info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.5516
Dolar Satış
:
35.6156
Euro Alış
:
36.8320
Euro Satış
:
36.8984
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İdareciler Huzurevi Binasının Akıbetini Konuştu

Çerkezköy’ün idarecileri, Remzi Garip’in belediye başkanlığı döneminde arsası sembolik bir bedelle huzurevi olarak kullanılması şartıyla Türk Metal Sendikası’na verilen ve sendika tarafından birkaç yıl işletildikten sonra boşaltılan binanın akibetini konuştu.

TOPLANTI DÜZENLENDİ
 
Dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Mal Müdürü İlhami Taşkın, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli ve Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ katıldı.
 
YA AKTİF KULLANACAĞIZ YA DA ÇÜRÜMEYE TERK EDECEĞİZ
 
Toplantıda konuşan Kaymakam Kubilay, 1995’ten gelen bir sorun olduğunu ifade ederek “Bu binanın değerlendirilmesi noktasında kamuoyu oluşturmak ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması için bize bir toplantı yapılması teklif edildi. Önemli olan o binayı Çerkezköy’e kazandırmak” dedi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bugüne kadar huzurevi binası ile ilgili yapılan çalışmalardan netice alamadıklarını söyledi. Bunun sadece belediye meclisi tarafından görüşülmesi taraftarı olmadığı için böyle bir toplantı talep ettiklerini belirten Başkan Ertem “Huzurevi olarak kullanılamayan binada yapılacak olan çalışmanın Çerkezköy’ün yararına olması lazım. Ya bu binayı aktif bir şekilde kullanacağız ya da çürümeye terk edeceğiz” dedi.
 
2 BLOĞUNU BELEDİYEYE VERMEYİ ÖNERDİLER
 
Huzurevi olarak yapılan binada iki yıl boyunca sadece 2 yaşlı kadının kaldığını söyleyen Ertem “O bina 340 yatak kapasiteli. Çerkezköy’ün huzurevine ihtiyacı var ama 340 yatak kapasiteli bir huzurevine değil. Huzurevi olarak kullanılması mümkün olmadığına göre başka bir şekilde nasıl kullanabiliriz. Benim önerim bu bina çürümesin. Komisyon marifetiyle arsanın bugünkü bedeli belirlensin ve Türk Metal Sendikası tarafından belediyenin kasasına yatırılsın” dedi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile de konuyu görüştüğünü ifade eden Ertem “Bianın tapusu sendikaya ait. O nedenle kendilerine ait bir yere yasal olarak para ödeyemeyeceklerini söyledi. Onlar da arsa bedeli karşılığnda 2 bloğu belediyeye vermeyi mneriyorlar” diye konuştu.
 
ALTERNATİFLERİ DEĞERLENDİRELİM
 
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak da binanın huzurevi olarak işletildiği dönemde huzurevinde sadece 2 kişinin kaldığını ve büyük zarar oluştuğunu ifade ederek “Biz o binanın hem Çerkezköy halkına hem de üyelerimize faydalı bir şekilde olmasını istiyoruz” dedi. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ da farklı alternatiflerin ortaya konulmasını isteyerek “Sendika önümüze alternatifleri koysun. Biz de o alternatifler üzerinden değerlendirme yapalım” şeklinde konuştu.
 
EĞİTİM ALANI YA DA SOSYAL ALAN OLABİLİR
 
Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli de, sendika tarafından belediyeye verilmesi önerilen 2 binanın Kent Konseyi’nin oluşturduğu projelerin hayata geçirilmesi noktasında kullanılabileceğini söyledi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Danyeli ise huzurevi binasının okul olarak ya da öğretmenlerle ilgili sosyal bir alan olarak kullanılabileceğini belirtti.
 
TAMAMI KAMUYA BAĞIŞLANSIN
 
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de huzurevi yapıldığı yıllarda Çerkezköy’ün nüfusunun 25 bin civarında olduğunu ifade ederek “İki yönetim böyle bir karar almış neye göre böyle bir karar almışlar bilmiyorum. Ortada bir cenaze var, bu cenazenin kaldırılması lazım. Bu binanın tamamının kamuya bağışlanmasını talep ediyorum. Valiliğin denetiminde bir huzurevi ya da eğitim kurumu olabilir” diye konuştu.
 
SENDİKA SIĞINMA EVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPABİLİR
 
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da “Bu bina okul olarak bize devredilirse bizim için çok iyi olur. Eğitim kurumu olarak değerlendirilebilir. Kamuya devredebiliyorlarsa devretmeleri taraftarıyım” dedi. Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın da bu arsanın belediye tarafından huzurevi yapılmak şartıyla verildiğini ifade etti. Katılımcıların konuşmasının ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Nüfusumuz 100 bini geçtiği için yasal olarak kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapmak zorundayız. Ama kadın sığınma evi ile gençlik merkezi yan yana olmaz. Sendikanın belediyeye vereceği binaların bir tanesi huzurevi bir tanesi de kadın sığınma evi olarak kullanılabilir. O dönemdeki belediye yönetimi yanlış yaptı. Sembolik bir rakamla arsa sendikaya verildi. Ama huzurevi olarak işletilmediği takdirde geri alınabileceğine ilişkin de karar alınmalıydı. Başka bir teklif olarak da sendika başka bir yerde bize kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapar, biz de huzurevi binasınınonlara veririz” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Zamanında yapılan yanlış hesaplar sonucunda, onları düzeltmek için toplandık. Sendika arsanın bedeli karşılığnda bir şey yapmayı teklif ederse orayı alsın istediği gibi kullansın” dedi. CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan da sendikanın arsa karşılığında ilçeye kadın sığınma evi ve gençlik merkezi yapmasına daha sıcak baktıklarını söyledi. Güzel öneriler geldiğini belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da “İnşallah orası biran önce atıl kalmaktan kurtulur” dedi.