info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.4495
Dolar Satış
:
34.5115
Euro Alış
:
36.2759
Euro Satış
:
36.3412
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İç Sularda Av Yasağı 15 Mart ta Başlıyor!

2/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ ile 2/2 numaralı amatör (sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre;

15 Mart-15 Haziran arasında tarihleri arasında sazangillerin avcılığı,

15 Mart-30 Nisan tarihleri arasında sudak balığı ve tatlı su levreği balığı avcılığı,

15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında turna balığı avcılığı,

1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında karabalık avcılığı,

1 Mart-30 Haziran tarihleri arasında sülüğün (Hirudo spp.) avlanmaları, toplanmaları,

1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında kurbağaların avlanmaları, toplanmaları yasaklanmıştır.

Denizlerde, bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi. İçsularda, bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez.Sudak balığı için il veya ilçe müdürlüklerinden ek- 2'de yer alan "Menşe Belgesi"nin alınması zorunludur. Menşe belgesi bulunmayan sudak balıklarının tesislerde işlenmesi ve ihraç edilmesi.

Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaktır.

Yasak başlamadan önce avlanan, satışa sunulacak ürünler ile işleme, değerlendirme ve muhafaza tesislerine konan ürünler için, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde ürünün ya da tesisin bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne başvuru yapılarak stok tespiti yaptırılması zorunludur. Stok tespiti yaptırılan su ürünleri, il müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez.Av yasağından önce avlanılan içsu balıklarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 7 gün içerisinde satışı, nakli, pazarlanması ve işlenmesi zorunludur.

Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması,Yasaklanan av araç ve gereçlerinin avlanma mahallinde bulundurulması, Bakanlık il müdürlüklerince tespit edilerek ilgili kurum ve kuruluşlara bildirilen voli yerlerinde amatör avcılık yapılması,Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemleri ve yaba, balyoz vs. araçların amatör avcılıkta kullanımı,Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması,Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı,Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.'nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması,1 km2'den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanma yapılması, Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması,Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması, Akarsuların, göllerin ve göletlerin yatakları değiştirilerek bir kısmının kurutulması veya bentleşmesi yöntemi ile avcılık yapılması veya ızgaralarla balık toplanması,İçme suyu rezervuarlarında, akaryakıt ile çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılması ve su alma noktasına 300 metreden daha yakın yerlerde su ürünleri avcılığı,Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır.

Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber