info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hırsızlar çorba içerken yakalandı

Çorlu da İstanbul dan hırsızlık için gelen 3 hırsız soygunlarını gerçekleştirdikten sonra sabaha karşı çorbacıda çorba içerken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Çorbacıda çıkan arbedede bir polis memuru yaralandı. Avukatın aracını soydukları tespit edilen hırsızların aracından çok sayıda elektronik malzeme ele geçirildi. Adam öldürme ve hırsızlık suçlarından sabıkası bulunan 3 hırsız polisteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çorlu da Bahçelievler 3. Sokak 4. Aralıkta bazı kişilerin bir otoya binmek için kapılarını zorladığını gören vatandaş polisi aradı. Belirtilen sokağa giden polis ekipleri kişileri araştırmaya başladı. Ardından polis ekipleri plakasının harf grubu AK olan aracı aramaya başladı. Hırsızların kaçma ihtimaline karşı polis ekipleri şehrin giriş ve çıkışlarını kapatarak uygulamaya başladı.

Hırsızları arama çalışması sürerken Kazimiye Mahallesi Omurtak Caddesi İstanbul Kısmında faaliyet gösteren bir çorbacı dükkânının önünde 34 AK 2464 plakalı bir aracın park halinde olduğu bilgisi geldi. Çorbacı dükkanına gelen polis ekipleri garsonlara dışarıda ki araçla gelenleri sordu. Garsonlar 1 kişinin lavaboda diğer ikisinin üst katta bulunduğunu söyledi.

Polislerin geldiğini görmesi üzerine Ramazan Yalçın (21) lavabodan aniden çıkarak polislerin üzerine atlayarak kaçmaya çalıştı. Çıkan arbedede polis ekiplerine mukavemette bulunan Ramazan Yalçın(21) etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Arbede esnasında Polis Memuru T.T. de (38) elinden yaralandı.

Çorbacı dükkanı çevresinde güvenlik önlemi alan polis bu kez üst katta bulunan 2 kişiyi yakalamaya çıktıklarında Seyit Özata(18) ve Şükrü Karbuz (25) iş yeri içinde kaçışmaya başladı. Kendilerini yakalamaya gelen polis ekiplerine yumruk ve tekme atan hırsızlar etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Hırsızlardan Şükrü Karbuz un yapılan GBT sorgusunda 1 adet adam öldürmekten kaydının bulunduğu ve aranmadığı, Ramazan Yalçın ın 13 adet hırsızlıktan ve diğer suçlardan sabıkasının bulunduğu ve 4 adet aramasının bulunduğu, Seyit Özata nın da 4 adet değişik suçtan kaydının bulunduğu aranmadığı tespit edildi. Yakalan şahıslar ardından sağlık kontrolünden geçirilmek için Çorlu Devlet Hastanesine götürüldü. Hırsızlardan Ramazan Yalçın hastaneden kaçmaya kalktığı sırada polis ekipleri tarafından yakalanarak diğer 2 arkadaşıyla birlikte sorgulanmak üzere Çorlu Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Tekirdağ Barosuna kayıtlı bir avukatın aracı ile tespit edilemeyen başka araçları soydukları tespit edilen hırsızların kullandığı 34 AK 2464 plakalı aracın içinden 2 adet LCD ekran ve araç VCD ne bağlı kabloları kesilmiş koltuk başlığı, 3 adet DVD cihazı, 1 adet CD çalar, otomobillerin kapıları açmaya yarayan 2 adet tornavida, el feneri, eldiven ve bere ele geçirildi.

Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Seyit Özata(18), Şükrü Karbuz (25) ve Ramazan Yalçın(21) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.