info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
35.0619
Dolar Satış
:
35.1251
Euro Alış
:
36.4162
Euro Satış
:
36.4818
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hem Ders Hem Organik Yaşam

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (MYO) Seracılık Programı öğrencileri, hem ders işleyip hem de organik yaşıyor. Dersleri kapsamında seralara sebze eken öğrenciler, daha sonra sebzeleri toplayarak yiyor.

NKÜ Teknik Bilimler MYO Seracılık Programı'nda okuyan öğrenciler, derslerde almış oldukları eğitimin yanında Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından kampüse kurulan seralarda edindikleri bilgileri pratikte uygulama şansı buluyor. Öğrenciler, kendilerine tahsis edilen seralarda marul, ıspanak, turp, kıvırcık, salatalık, domates gibi sebzeleri tohum halinde alarak yetiştiriyor. Tohum olarak alınan sebzeleri fide haline gelmesi ile seralara eken öğrenciler, topladıkları ürünleri aralarında paylaşıyor. Uygulama sayesinde derslerini pratik olarak pekiştiren öğrenciler, organik sebze yeme şansını da yakalıyor. 
NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğretim Görevlisi Elif Yüksel Türkboyları, öğrencilerin derslerde almış oldukları pratik bilgileri, seralarda uygulamalı olarak gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Öğrencilerin kışın seralarda, kıvırcık, turp, ıspanak gibi kışlık sebzeler, yazın da salatalık, domates yetiştirdiğini ifade eden Türkboyları, "Seralarımız kar amaçlı değildir. Tamamen öğrencilerin uygulama yapmaları için kurulan seralar. Öğrenciler seracılığı uygulamalı bir şekilde öğreniyorlar. Seranın yapısı, toprağın durumu, bitkinin nasıl yetiştiğini, sulamanın nasıl yapıldığını öğreniyorlar" ifadelerini kaydetti.
 
"SERALARDA UYGULAMA YAPMAK DAHA AKILDA KALICI"
Seracılık Programı öğrencisi Birol Can, seralarda uygulama yaptıktan sonra bilgilerin daha çok akılda kaldığını belirterek, "Okuldaki derslerimizden başka uygulamalı derslerimiz oluyor. Rektörlüğümüzün bize vermiş olduğu seralarda eğitim görüyoruz. Derslerimizi uygulamalı olarak serada yapmaktayız. Daha önce kışın marul ektik. Şimdi de salatalık ekiyoruz. Senede aldığımız bilgilerle bir hafta ders işliyoruz, bir hafta da uygulama olarak yapıyoruz" şeklinde konuştu.