info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Haytap Üyeleri Köpek Barınağında İnceleme Yaptı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde bulunan köpek barınağında inceleme yaparak, barınak yetkililerinden bilgi aldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bulunan köpek barınağında inceleme yaparak, barınak yetkililerinden bilgi aldı.

HAYTAP üyeleri Trakya İmdat Turu'nun 3'ncü gününde Çorlu'ya geldi. Çorlu Belediyesi tarafından yapılan barınakta tutulan köpeklerin yaşam koşullarını inceleyip yetkililerden bilgi aldıklarını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, barınakların daha doğal hale gelmesi gerektiğini söyledi. Şenpolat, "Bizim şuana kadar gördüğümüz en iyi bakım evlerinden biri Çorlu'daki bakım evi. Biliyorsunuz ki sahipsiz hayvanların ceplerinde kredi kartları ve paraları yok. Dertlerini anlatmak için dilleri de yok. Sahipli hayvanlar, nasıl özel hastane ve veterinerlere tedaviye götürülüyorsa sahipsiz hayvanların da tedaviye ihtiyaçları var. İşte bu tür bakım evlerini de birer hastane gibi görmek lazım" dedi.

BAKAMAYACAĞINIZ HAYVanLARI ALMAYIN

Hayvan barınaklarının şehir merkezlerine uzak olmasının, hayvan severlerin bu barınaklardaki hayvanları sahiplenmesini zorlaştırdığını belirten Şenpolat, "Bunun için de genelde pet shoplardan gidip havyan sahiplenilmektedir. Şehrin belirli yerlerine ilanlar asıldığı takdirde vatandaşların barınaktan hayvan sahiplenmesi sağlanacaktır. Hayvan severlere, 'Bakamayacağınız hayvanları almayın. Bakacaksanız da barınaklardaki hayvanlardan alın' çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Federasyon üyeleri Trakya Bölgesi'nde incelemelerini sürdürücek.