info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu ya Trakyaka dan 2 Proje

Hayrabolu Kaymakamlığı nın Abaküs-Matik isimli projesi başarılı bulunarak 2 adet projenin uygulamaya konulmasına karar verildi.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) 2012-2013 Mali Destek Sonuçlarına göre; TR-21-13-SOS Sosyo-Ekonomik Kalkınma
 
Mali Destek Programı kapsamında; Hayrabolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Okul Öncesine Hizmet, Geleceğe Hizmet ve Hayrabolu Kaymakamlığı'nın 'Abaküs-Matik' isimli projesi başarılı bulunarak 2 adet projenin uygulamaya konulmasına karar verildi.
 
İlçe Mili Eğitim Müdürü Besim Dede yaptığı açıklamada şunları kaydetti;" Müdürlüğümüzün başvuru sahibi olduğu Okul Öncesine Hizmet Geleceğe Hizmet Projesi ile ilçemizdeki Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının fiziksel donanımının arttırılması ve Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında eğitim öğretim gören öğrencilerin çoklu zekalarının geliştirilmesi amacıyla bir adet bilişim sınıfı, bir adet sanatsal etkinlik sınıfı, bir adet fen ve matematik laboratuarı kurulacak. Proje maliyeti 200 Bin TL olan bu proje kapsamında ilçemizde 302 adet okul öncesi öğrencisine çoklu zekalarını geliştirecek ve sosyalleşmelerini sağlayacak yönde eğitim verilecektir. Diğer projemiz olan, Hayrabolu Kaymakamlığı'nın başvuru sahibi olduğu ve 65 Bin TL bütçeli Abaküs-Matik Projesiyle de ilçemizde 4-12 yaş arasında eğitim öğretim gören 140 öğrenciye Mental Aritmetik Eğitimi verilecek. Mental Aritmetik kağıt, kalem, bilgisayar veya hesap makinesi gibi herhangi bir araç kullanmaksızın, yalnızca insan beyninin gücü ile yapılan, "aritmetik işlem yöntemi" demektir. Daha kısa bir ifade ile "zihinden sayısal işlem" anlamına gelir. Ayrıca Mental Aritmetik, terminolojik olarak,
 
4-12 yaş aralığındaki çocuklar için tasarlamış ve kullanılmakta olan beyin geliştirme programını ifade eder. Abaküs Mental Aritmetik programını alan çocukların geliştireceği zihinsel beceriler; aritmetik ve matematik becerileri, güçlü bellek keskin gözlem yeteneği, yüksek IQ/EQ, kuvvetli odaklanma, zengin yaratıcılık, engin hayal gücü olarak tanımlanmaktadır." Dedi.