info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Kent Konseyi Toplantısı

Hayrabolu da Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Hayrabolu Kent Konseyi Genel Kurul toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis salonunda yapılan genel kurul, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kent Konseyi Başkanı Mehmet Kaptan, burada yaptığı konuşmada, çalışma alt gruplarından gelen projeler sonucunda 2011 yılında da tiyatro ve Türk Sanat Müziği koro çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Kaptan, Talepler doğrultusunda Kent Konseyi Eğitim Çalışma grubu tarafından engelliler çalışma alt grubu kurulması ile ilgili talepte bulunulduğunu ifade etti.

Genel Kurul üyesi ilçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede de, müdürlük olarak gelecek yıl düz liselerin meslek liselerine dönüştürülmesi kapsamında Hayrabolu Hüseyin Korkmaz Lisesi'nin de misyonunu tamamlayarak meslek lisesine dönüşeceğini bildirdi.

Bundan dolayı öğrenci almayacağını belirten Dede, şöyle konuştu:

'Müdürlüğümüz ilçemizde kapatılacak olan düz lisemizin yerine meslek okulu niteliğini taşıyan Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müze bir proje hazırladık. Bakanlık müfettişlerimiz gerekli çalışmalarımızı değerlendirmek üzere incelemelerde bulundular. Ancak öğrenci yurdu konusunda sıkıntı yaşanıyor. Lisenin hemen yanında atıl vaziyette bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı öğrenci yurdunun tadilatına acilen ihtiyaç duyuldu. Bu tadilat için 500 bin TL bir paraya ihtiyaç duyuluyor. Bunu da projede taahhüt olarak bulundurmak zorundayız. Büyük olasılıkla bu durumu halledebilirsek Hayrabolu'ya Anadolu Öğretmen Lisesi kazandırmak istiyoruz.'

Belediye Başkanı Hasan İrtem de ilçede eğitim konusunda göç verdikleri için eğitim kalitesinin düştüğünü ifade etti.

Eğitimi önemsediklerini belirten İrtem, 'İlçemizde eğitim kalitesini artırmak için açılacak Anadolu Öğretmen Lisesi projesini destekliyoruz. Bu konuda yapılacak çalışmalara tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi yardımcı olmak isteriz. Bu anlamda oluşturulacak sivil inisiyatifin çok acele bir şekilde faaliyete geçirilmesi lazım. Çünkü zaman çok kısa' dedi.

Hayrabolu kent Konseyinin dilek ve temenniler bölümünde, genel kurula katılan üyelerinde Hayrabolu Lisesi'nin gelecek yıl kapanacak olması ve yerine Hayrabolu Anadolu Öğretmen Lisesi açılması için hazırlanan projenin desteklenmesine, ihtiyaç olunan yurt binası için binada tadilatı için gerekli taahhüt çalışmalarının ivedilikle yapılması, kurum ve kuruluşların yönetim kurulu başkanlarıyla toplantı yapılması görüşü üyelerin oy birliği ile kabul edildi.