Hayrabolu'da terzilik yapan Ali Orhan, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe çıraklıktan başladığını ve 41 yıldır terzilik yaptığını belirtti. Meslekte artık çırak yetişmediğini ifade eden Orhan, "Babam daha küçük yaşta beni terzinin yanına verdi. Terzi çıraklığı güzel işti. Çünkü terziler iyi kazanıyordu. Bir terzi de ustanın haricinde 2-3 çırak bulunurdu. Şimdilerde ise çırak bulmak çok zor, hatta yok. Çırak olarak başladığım mesleğimde uzun süredir kendi işimde çalışıyorum. Ama 1970'li yılların işleri yok. Son yıllarda hazır giyim sektörünün gelişmesi terzilik mesleğine büyük sekte vurdu. Şimdilerde eski işleri bulamıyoruz" diye konuştu.
Ramazan ayının girmesiyle terzilerde bayram mesaisinin başladığını anlatan Orhan, bazı müşterilerinden elbiselerinin bayram gününe yetiştirilmesi için özel siparişler aldığını anlattı.
Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştığını ifade eden Orhan,
"Müşterilerimizden, dükkanıma gelerek bedenine uygun takım elbise siparişi alıyorum. Önümüzdeki Ramazan Bayramı için 7 müşterimden talep geldi. Çırak ve usta bulamadığımız için gece saat 02. 00'ye kadar mesai yapıp bu kıyafetleri arife gününe kadar yetiştirmek zorundayım. Tek başıma aldığım siparişleri yetiştirmek için gece de çalışmak durumundayım. Müşterilerimin provalarını, dikişlerini gecenin ilerleyen saatlerinde yapıyorum. Hem müşterilerimle sohbet ediyor, hemde dikim için zaman kazanıyorum" dedi.
Orhan, geçmiş dönemlerde müşterileri için Ramazan aylarında 20-30 takım elbise dikerken, son yıllarda bu sayının hazır giyim sektörünün gelişmesiyle düştüğünü kaydetti.