info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu da Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi(TAKBİS) Çalışmaları Başladı

Edirne Tapu ve Kadastro 14. Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım, Hayrabolu da Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) çalışmalarına başlanıldığını açıkladı.

Edirne Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Mehmet Yıldırım yaptığı açıklamada, ülke genelinde, üretime katılmamış alanların belirlenmesi, kamu ve hazine taşınmazlarının envanterinin çıkartılması, kentsel alan ve arazi düzenlenmesi, arsa ve arazi kullanımının denetlenmesi, toprağa bağlı kredi piyasasının geliştirilmesi, toprağa bağlı ihtilafların araştırılması, rasyonel yatırım planlamalarının yapılması, adil vergilendirme, vergi kaybının önlenmesi, taşınmaz işlemlerinden kaynaklanan devlet gelirlerinin artırılması, adil ve hızlı kamulaştırma yapılabilmesi, gecekondu sorununun çözümü, mera-yaylak-kışlaklarının korunması ve uygun kullanımı, turizm planlaması, kıyı kullanımı, mülki ve idari sınırların belirlenmesi konularında uygun çözümler bulunması Arazi Bilgi Sistemleri ile mümkün olduğunu belirterek;" Başlatılan TAKBİS çalışmaları kapsamında Hayrabolu da da çalışmalarına başladık. İlçeye bağlı 3 mahalle, 46 köy ve 2 belde olmak üzere toplam 51 birimde tapu kayıtlarını Tapu ve Kadastro Bilgi sistemine geçilmesi için ilçede alt yapıyı oluşturuyoruz. Belediye Başkanlığımızın personel ve malzeme desteği ile çalışma başlatıyoruz. Bu sistem vatandaşların kayıtlarının emniyeti, hızlı, kontrollü ve güvenli işlem yapabilmelerini sağlayacaktır. İlçedeki çalışmaların 2010 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz." Dedi.

TAKBİS çalışmaları için ilçe kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını da ziyaret ettiğini belirten Yıldırım, çalışmalar için yetkililerden destek sözü aldığını belirtti.

Belediye Başkanı Hasan İrtem de, Kentlerin planlaması ve yönetilmesinde akılcı bir biçimde yönlendirebilmek için ülke düzeyinde Coğrafi Bilgi Sistemi, kent bazında ise Kent Bilgi Sistemi kurulması ihtiyacının var olduğunu belirterek;" Belediyeler e-belediyecilik çalışmalarında büyük ilerlemeler kaydetti. E-belediyecilik çalışmalarında kent bilgi sistemlerini kurarak vatandaşlarına her türlü bilgiye ulaşım kolaylığı sağlıyorlar. Bizde belediye olarak e-belediye projesine geçiş sürecine girdik. Çalışmalarımız devam ediyor. Mülkiyete dayalı bilgi kullanan tüm kurum ve kuruluşların yasal ve güncel bilgi ihtiyacına tek bir merkezden sağlayacağı için tartışılmaz öneme sahip TAKBİS projesi, Avrupa Birliğine katılım sürecindeki ülkemizin Ulusal Programında "orta vadede gerçekleştirecek projeler" arasında yer almıştır. Projeyle vatandaşın kendi evinden, işyerinden veya internet cafelerden sahip olduğu taşınmazla ilgili en son bilgileri görmelerini, başvuru öncesinde tapu ve kadastro işlemleri ile ilgili bilgi ve belge edinmelerini sağlayan ve tüm bu işlemleri Coğrafi Bilgi Sistemi/Arazi Bilgi Sistemi mantığında gerçekleştiren entegre bir bilgi sistemi olan TAKBİS Projesinin bilgi kayıtlarının hayata geçirilmesi için belediye olarak ilçemizde bu projeye gerekli desteği vereceğiz." dedi.

Ziyarette Tapu sicil müdürü Hüseyin Yıldız da hazır bulundu.