info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.2757
Dolar Satış
:
34.3374
Euro Alış
:
37.3528
Euro Satış
:
37.4201
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gönül Elçileri Bahara Merhaba Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda “gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiş olan “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi”nde, Gönül Elçileri “Bahara Merhaba Etkinliği”nde bir araya geldi.

 

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerinin Tekirdağ Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çorlu Huzurevi sakinleri ile bir araya gelerek düzenlediği “Gönül Elçileri Bahara Merhaba” etkinliği NKÜ Piramit Salonda yapıldı.
Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin aşamalarından birisi olan “Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum” konusu ile ilgili olması bakımından da önemli olan etkinliğe; Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in eşi Zehra Şimşek, il protokolü eşleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, müdürlük personeli, huzurevi sakinleri ve NKÜ Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Teknikerliği Programı öğrencileri katıldı.
Etkinlikte açılış konuşmasını yapan  NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Aysun Ünal ”  Bugün Yüksek Okulumuz tarafından düzenlenen bu etkinlik ile ilimiz merkezi ve Çorlu ilçemizdeki huzurevinde kalan yaşlılarımızla bir araya gelerek onlara moral vermek istedik. Biz  öğrencilerimiz ile birlik olup değerli büyüklerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bunu bir eğlence ile göstermek istedik” dedi.
Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya da konuşmasında ” Gönül Elçiliği” nin insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan, derin anlamlı bir ifade olduğunu belirterek il genelinde dezavantajlı kesimlere ulaşmak adına yürütülen Gönül Elçiliği Projesinde yaklaşık 5 aydır sürdürülen proje ile Tekirdağ’da 12 bine yaklaşan bir gönül elçisi sayısına ulaşıldığını ve 81 il içerisinde Tekirdağ’ın 9′uncu sırada olduğunu ifade ederek, Tekirdağ’ın bu konuda oldukça duyarlı bir şehir olduğunu” söyledi. 5 aşamadan oluşan projenin aşamalarından birinin de “Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum” olduğunu vurgulayan Hatice Nur Yerlikaya, yaşlanmanın kaçınılmaz bir son olduğuna vurgu yaparak, ”Yaşlı nüfusunda bakım gereksinimleri artarak çeşitlilik gösteriyor. Bu alanda farklı boyutlarda hizmet veren meslek elemanları bulunuyor, ancak bu meslek elemanları arasında yaşlı ile uygulama boyutunda, hizmeti bire bir yürütecek ve yaşlıyı bir bütün olarak ele alabilecek meslek grubunun bulunmaması nedeniyle bu işi profesyonel olarak yapacak ara elemana ihtiyaç duyulmuştur. Biz yaşlılarımızı terk edilmişliğe itmeden, değerli olduklarını hissettirmek suretiyle onlara destek olmalıyız” dedi. Konuşmasının sonunda etkinliği düzenleyen NKÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu yönetimine ve Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Teknikerliği Programı öğrencilerine teşekkür eden Hatice Nur Yerlikaya, katılımcılara sağlık ve mutluluk dileğinde bulundu.
Etkinlikte  Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Sağlıklı Yaşlı Türk olarak seçtiği 94 yaşındaki Saadet öğretmenin sesinden sağlıklı yaşlanmanın sırları katılımcılara dinletilirken, yüksekokul öğrencileri ile Huzurevi sakinleri tarafından şiirler okunup şarkılar da söylendi.
Program TRT Sanatçısı Havva Karakaş’ın konseri ile sona erdi.