info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Girişimci hanımlar atakta

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası İl Kadın Girişimciler Kurulu açtığı dört günlük seminerler ile dikkatleri çekti.

Yaklaşık 100 kadar girişimci kadının katıldığı seminerlerin sonunda sertifikaları dağıtıldı. Türk kadınının gelişen dünyadaki yerini alması açısından yapılan girişimlerin yerinde olduğu belirtilirken Türk kadınının önünü açmak ve onların projelerine yer vermek için bir veri tabanının da oluştuğu Kurul Başkanı Emre Beste Güngör tarafından ifade edildi.

Tarımdan, turizme kadar çeşitli sektörlerde ki iş kadınlarının bir araya geldiği kurul iş kurmak isteyen kadınların yapması gerekenler konusunda yol gösteren ve destekleyerek bir bütün halinde ülke ekonomisine katma değer katmayı hedefleyen bir anlayış içinde kadın derneklerine de öncü olmak istediklerine dikkat çekti.

Tekirdağ ilinin dışından da kadınların müracaat ettiğini ifade eden Güngör, ekip arkadaşlarımız ile başlattığımız çalışmaların yerinde olduğunu ve Türk kadınının bu konuda girişimci olduğu nu gözlediklerine vurgu yaptı.Medyanın da desteğine ihtiyaç olduğunun altını çizen Güngör, 8-9 Mayıs tarihindeki Şarköy ilçesinde hıdrellez şenliklerinde stantlarının yer alacağını duyurdu. Ayda en az iki kez seminer çalışmalarının yapılacağına değinerek güzellik kadına özgü bir oldu ve güzellik konusunda uzmanlar tarafından bir seminer verileceğini de ifade etti. Kişisel gelişim eğitimleri ile de kadının sadece ev de değil her alanda başarılı işler yapabileceğini ifade eden başkan B.Emre Güngör; 30 kişilik üyeleri ile birlikte kosgep ile ortak çalışmaların olduğunu ve yapılacak ortak çalışmalar ile kadınların daha ileriye dönük başarılı çalışmaları olacağını hatırlattı. Diyarbakır ilindeki fuarın ardından orada da kadınların organize olarak ciddi çalışmaları olduğunu ve Anadolu kadınının her zaman çalışkan olduğunu hatırlatan Başkan Güngör; "Trakya kadını da çalışkan ve fedakârdır" hatırlatmasında bulundu. Son yıllarda kadının da bir çıkış yaptığını ve bunun da kendilerini destekleyen erkekler ile toplum içinde bir bütün olarak topluma hizmet edilmesinin faydalarının altını çizdi.