info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gençlerden Teröre Tepki

Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Alsancak Dergisi, Diyarbakır-Silvan kırsalında, PKK tarafından şehit edilen 13 Mehmetçik için basın açıklaması düzenledi. Yaşları 13 ila 23 arasında değişen bir gurup genç tarafından yapılan basın açıklamasını gören vatandaşlar helal olsun size, yazıklar olsun diğer derneklere dediler.

 

Diyarbakır’da verdiğimiz 13 şehit sonrasında Çorluda bulunan Alsancak dergisi gençleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak bölücü terör örgütüne karşı slogan atarak basın açıklamasında bulundu. Ellerine almış oldukları Türk Bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanında toplanan gençler terör örgütüne lanetler yağdırdılar. Bunun yanında güvenlik açısından çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu.
 
Çorlu Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamada dergi imtiyaz sahibi Hayrullah Zıvalıoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırısı sırasında 13 askerin şehit olmasının herkesi derin bir üzüntüye sevk ettiğini belirtti. Yapılan basın açıklaması sonrası toplanan gurup, hep bir ağızdan ülkücü yemini etti. Daha sonra Arslan Sokak üzerinden yürüyerek Alsancak dergisinin bulunduğu Subay Orduevi aralığına yürümek isteyen guruba polis engel olmak istedi, yürümekte ısrarlı olan guruba Çorlu Emniyet görevlileri çaresiz kaldı. 50–60 metre kadar slogan atarak yürüyen gurup, Subay Orduevi karşısındaki Alsancak Dergisi bürosu önünde istiklal marşı söyleyerek dağıldı.
 
Yapılan basın açıklamasında, “13 askerimizin şehit olması bir kez daha herkesi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Yasa dışı terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha göstermiş ve terörden, kandan beslendiğini, bu yolla propagandasını yapmaya çalıştığını ne yazık ki tekrar ortaya koymuştur. Ülkemiz ve Milletimiz siyonizmin ve onun yandaşlarının bu kanlı oyunlarına 30 yıldır şahit olmuş ve bu aziz millet her defasında birlik ve dirliğini, bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmiş, terör örgütüne de onun çapulcu destekçilerine de en güzel cevabını bu yolla vermiştir. Son olarak Diyarbakır’da yapılan saldırıda şehit olan 13 askerimiz ve 7 gazimiz, tüm asker ailelerimizi ve millerimizi üzdüğü kadar bizi derinden yaralamıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Gazilerimize de acil şifalar diler onları da unutmadığımızı buradan tekrar ederiz. Gerçekleştirdiği son saldırıra evlatlarımızı şehit eden bu cani örgüt, cehaletinin ve amaçsızlığının pençesinde sıktığı kurşunların, akıttığı kanın; bu vatanın bölünmez bütünlüğünü üzerinde etkisinin sıfır olduğunu düşünemeyecek, bilakis vatan toprağına olan bağımlılığımızı kat be kat artırdığını tahayyül edemeyecek kadar akıldan yoksul ve kördür”.
 
“Bölücü terör unsurlarının siyasi uzantıları da pervasız duruşlarını devam ettiriyorlar. Yemin etmeme ısrarlarını sürdürüyorlar. Küstahlık içersinde hain saldırının olduğu gün sözde özerklik ilan ediyorlar, hepsinin hesabını bilsinler ki bu millet onlardan soracaktır, ne 13 şehidimizi nede daha önce ebediyete intikal eden şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah bütün şehitlerimize rahmet, şehit ailelerimize sabır ihsan eylesin. Kimse unutmamalıdır ki orada şehit olmak için can atan bu ülkede milyonlar vardır. Bu yüce Türk Milletinin evlatları olarak bu topraklar için ölmeye hazırız” dediler.