Vatani görevini yaparken 2005 yılında Bingöl ün Genç ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen kapsamlı bir operasyon sırasında mayına basarak her iki bacağını da kaybeden 25 yaşındaki Gazi Tarık Aktay Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ın girişimiyle yeni işine kavuştu. Karayolları 18. Şube Şefliği nde akaryakıt sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Tarık Aktay, devletin kendisine sağladığı iş sayesinde yeniden hayata tutunduğunu söyledi.
"4 YIL HAYATA KÜSTÜM"
2005 yılında Bingöl ün Genç ilçesi Güvener kırsalında terör örgütü PKK ya yönelik geniş kapsamlı askeri operasyona katıldığını, sıcak takip esnasında, teröristlerce yere döşenmiş mayına basarak her iki bacağını da kaybettiğini anlatan Gazi Aktay, "Elazığ Askeri Hastanesi ndeki acil tedavinin ardından Ankara ya sevk edildim. GATA da (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) 5 aylık tedavi sürecinin ardından ailemin yaşadığı Çorlu ya geldim. Bacaklarımı kaybettikten sonra 4 yıl hayata küserek yaşadım. Evimden dışarı çıkmadım. Herkes bana destek olmaya çalıştı ancak ben içime kapandım. Ancak zaman geçtikçe kendime uyguladığım tecridin doğru olmadığına karar vererek, sosyal hayata katılmaya karar verdim. Devlet büyüklerimiz de sağ olsun bana iş buldular" dedi.
KARAYOLLARI NDA AKARYAKIT SORUMLUSU
10 gün önce Tekirdağ da bulunan Karayolları 18. Şube Şefliği nde akaryakıt sorumlusu olarak görevlendirildiğini belirten Tarık Aktay, iş arkadaşları ile çok çabuk kaynaştığını onların kendisine yakınlık ve sevgi duyduğunu aktardı. Aktay, dört duvar arasında geçen 4 yılın ardından çalışma arkadaşlarının kendisine gösterdiği ilgiyi hayatının dönüm noktası olarak gördüğünü belirterek, "Kendimi eve kapatarak hata ettiğimi şimdi çok daha iyi anlıyorum. Keşke uzun süre hayata küsmeseydim. Şimdi arkadaşlarımla her sorunumu paylaşabiliyorum. Bundan sonra hedefim düzenli bir yaşam. Düzenimi kurduktan sonra da evlenmeyi düşünüyorum."
ENGELLİLERE SOSYALLEŞİN ÇAĞRISI
Gazi Tarık Aktay, 4 yıl boyunca devletin sıcak elini yanında hissettiğini ancak kendisine verilen iş imkanına, en çok psikolojik olumsuzlukları gidererek sosyalleşmesine yardım ettiği için mutlu olduğunu vurguladı. Aktay, bedensel engelli vatandaşlara da seslenerek şunları söyledi: "Engelli olunca, sakatlar derneğine gitmeye başlamıştım. Orada yeni arkadaşlıklar edindim fakat şöyle bir gerçeğin de farkına vardım; engelli insanlar kendilerini hayattan tecrit ediyorlar. Sakatlar derneğinde 20 yaşında bir bayan arkadaş ile tanıştım. Hayatı boyunca evinden dışarı çıkmadığını bana söyledi. Bu gerçekleri birebir yaşayan biri olarak tüm engelli arkadaşlarımıza şunu diyebilirim ki; kendinizi odalara hapsetmeyin, insanlarla diyalog kurun. Hayata sarılmak için sosyalleşin.