info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
34.1155
Dolar Satış
:
34.1769
Euro Alış
:
37.0392
Euro Satış
:
37.1059
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gazeteciler Derneği’nin Sonu Mu Geldi ?

Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı ve dernek genel sekreterinin yönetici ve üyelerden izinsiz tertip ettiği “Enerji Gezisi’’ derneğin çatırdamasına sebep oldu.

Başkan Naci Akyazı’nın kafasına göre kararlar vermesi dernekte görmek istemediği kişileri “Sen üye değilsin’’ diyerek dernek üyesi olmadığını iddia etmesi, kendisine ters düşen yönetim kurulu üyesini kafasına göre ihraç etmesi, dernekteki bazı yöneticileri ve birçok üyeyi rahatsız etti. Bu yüzden kulis yapan yöneticiler ve üyelerin yeni bir dernek kurmaya hazırlandıkları öğrenildi. Yönetici ve üyelerden izinsiz yapılan “Enerji Gezisi” bardağı taşıran son damla oldu.
 
GEZİYE GAZETECİ ÜYELERDEN İLGİ YOK…
 
Sosyal medyada Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal şöyle diyor: “Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Yönetimini Tekirdağ ve ilçelerinde çıkan saygın gazetelerin sahibi ve müdürlerinden 11 kişilik ekip oluşturuyor. Bu geziye sadece bu dernek yönetiminde olan Naci Akyazı ve yazı işleri müdürü Nijat Ayvaz katılmıştır.
 
Dernek yönetiminde bulunan Fatih Erge ise ,o geziye katılmayan diğer yönetim kurulu üyelerinin ricasıyla o gezide, olan biteni görmek ve rapor etmek amacıyla gitmiştir. Zira bu geziye her seferinde karşı olduğunu belirten Fatih Erge kendi isteğiyle o geziye gitmiş olsaydı bizim Fatih kardeşimize olan sevgi ve inancımız yok olurdu. Kısacası o gezi dernek gezisi değil Naci Akyazı’nın ve Nijat Ayvaz’ın tercihleri ile keyfi gezidir. Derneği ve üyelerini bağlamaz…’’
 
ARTIK BU DERNEK ÇATIRDAMA NOKTASINA GELDİ
 
Trakya Gazeteciler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Necmi Işıksal’ın sosyal medyada yöneticisi olduğu derneği tenkit eden ikinci bir yorumu şöyle:
“Evet İsmail Parin’in yazdıklarına hak verdiğim doğru, derneğin abidik kubidik olduğuna gelince,bu güne kadar böyle düşünmüyordum. Ancak Parin, o konuda da haklı olduğunu ispatladı… O derneğin başkan yardımcısı benim ve Başkan Naci Akyazı’nın bana ve yönetim kuruluna yaptığı yanlışlar artık bu derneğin çatırdama noktasına geldiğini gösterdi. Bundan sonra araya sayın Valimiz de dahil kim girerse girsin bu dernek artık iflah olmaz… Yalnıızzz şimdi başkan kim olacak ve olayların seyri ne olacak?Ben de merak ediyorum… Yeni süreç ne olacak hep beraber göreceğiz…’’
 
“İSMİ TRAKYA AMA BAŞKA İLLERDEN GAZETECİ YOK.”
 
Trakya Gazeteciler Birliği Derneği’ni sosyal medyada tenkit edenler çoğaldı.
Tekirdağ’ın dik duruşlu bir basın mensubu sayılan Bedia İlerler, bir yorumunda şöyle diyor:
“İsmi Trakya Gazeteciler Birliği Derneği!!! Ancak içinde eser miktarda bile Trakya’yı oluşturan diğer illerden gazeteci yok. Bir kere bu ismi dernekler masası nasıl kabul etmiş anlamadım!!! Hele hele birlik yok. ‘Sadece büyükleri istedi ‘diye iki dernek birleşti. İçinde gazetecilerden ziyade patronlar var!!! Hele hele yönetim kuruluna bakınca gazeteciler değil, patronlar derneği olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.
Oysa ki pırıl pırıl genç gazeteci çocuklar var. Umutları ve hayalleri olan bu çocukların önleri ne yazık ki,bu dernekle kesilmiş durumda. Ben o gençleri, yani ekmeğini gerçekten gazetecilik yaparak kazanan gençleri o dernekte veya birlikte adı her ne ise görmek isterim. Yönetim kurulunu ne zaman gerçek gazeteciler oluşturur, o zaman bir dernek olabilirsiniz. Bu haliyle, kimin atına binerseniz onun türküsünü söylemek zorunda kalırsınız.’’
 
VALİ NE YAPACAK?
 
Bedia İlerler’in ikinci yorumu ise söyle:
Vali Bey lokal yeri ve beş buçuk dönüm araziyi derneğe tahsis edecek mı?
‘’Vali bu birliğe niye yer tahsis ediyor? Ayrıca dumansız sanayide 5.5 dönüm araziyi niye bu sözde birliğe tahsis ediyor? Birlik sırtına böyle yükü alırsa altından nasıl kalkacak? Nerde kaldı o sözde derneğin bağımsızlığı. Yerelde taraflı medya mı oluşturuluyor? Tarafsız olmayı ne zaman öğreneceksiniz?