info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fotoğraf Dalında Birinci Çorlu dan

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 3. sü düzenlenen geleneksel ödüllü şiir, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl 3. sü düzenlenen Türkiye m konulu Resim, Şiir ve Fotoğraf yarışmasında fotoğraf dalında Çorlu dan Çorlu Gazetesi Yazı İşler Müdürü Göksel Gürsoy mozaik isimli fotoğrafıyla birinci oldu. Resim dalında Denizli den Güler Arık birinci, Şiir dalında da Trabzon dan Nihat Malkoç Türkiye sevdası şiiriyle birinci oldular. Fotoğraf dalı birincisi Gürsoy ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar ın elinden aldı.

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 3. sü düzenlenen geleneksel ödüllü şiir, resim ve fotoğraf yarışmasında dereceye girenler ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlen törene Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aysel Ergüney, dernek üyeleri ve sanatseverler katıldı. 23 ilden 119 yarışmacının 153 eserle katıldığı yarışmanın fotoğraf dalında birinci mozaik isimli fotoğrafıyla Çorlu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Göksel Gürsoy oldu.

Sunumunu Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orhan Kurtuldu nun yaptığı törende, Kurtuldu nun okuduğu usta şairlerden memleket şiirleri büyük beğeni topladı. Şiirlere ve Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Üyelerinin seslendirdiği ?Nazım Hikmet Memleket? şarkısına bağlama, yan flüt, klasik gitarla eşlik eden Uncular Süleyman Peker İlköğretim Okulu ve Vivaldi Müzik Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Buğra Keskin ile Vivaldi den Ferhat Şimşir ve Vedat Bayram konuklara duygulu anlar yaşattılar.

Yarışmada dereceye girenlerin plaketleri, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, Çorlu daki liselerin öğretmenleri, idarecileri, Cem Vakfı, Tekirdağ Namık Kemal Şiir Grubu, Tema Çorlu Temsilciliği, Çorlu Atatürkçü Düşünce Derneği, Çorlu Çevre Gönüllüleri Derneği, Çorlu Sakatlar Derneği, Devrim Gazetesi Haber Müdürü Erdal Özcan ve yarışma koordinatörleri tarafından verildi. Resim ve şiir yarışmalarının birincileri Yarışma ya Denizli ve Trabzon dan katılan lise öğretmenleri oldular. Mesafenin uzaklığı nedeniyle ödül törenine katılamayan yarışmacıların gönderdikleri duygulu mesajlar ödül töreninde okundu. Fotoğraf yarışmasının birincisi Çorlu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Göksel Gürsoy oldu.

Çorlu Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aysel Ergüney, ?Çorlu Kültür ve Sanat Derneği olarak 2008 yılında başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz ödüllü resim ve şiir yarışmalarına bu yıl fotoğraf yarışmasını da ekledik. ?Türkiye m? konulu yarışmamızın tüm dalları oldukça yoğun bir ilgi görerek, ülkemizin 23 ilinden 119 yarışmacının 153 yapıtla katıldığı, oldukça geniş kapsamlı, her yıl derneğimizden beklentilerin artmasını sağlayan bir yarışmaya dönüştü. Böyle yoğun ilgi gören ve oldukça kaliteli eserlerin yarıştığı yarışmalarımızın seçici kurul üyeleri de seçim yapmakta zorlandılar. Çorlu da yaktığımız kültür ve sanat meşalesi bugün Türkiye nin pek çok yöresine ışık saçıyor, Çorlu adına sevindirici bir gelişme. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün teşvikleriyle gelecek yılki yarışmalara Çorlu daki lise öğrencilerinin de katılımının sağlanarak, gençlerin kültür ve sanat faaliyetleri ile aktif olarak ilgilenmelerine olanak verilmesini diliyoruz? dedi.

Fotoğraf dalında Çorlu dan Göksel Gürsoy Mozaik isimli fotoğrafıyla birinci, İzmit Gölcük ten Şahin Karakaya Türkiye mde Sabah isimli fotoğrafıyla ikinci ve Çorlu dan Gülcan Çağın Kocaman bir yürek isimli fotoğrafıyla üçüncü oldu. Yarışmaya Trabzon dan katılan Ali Mermertaş Emek isimli fotoğrafıyla birinci mansiyon, Çorlu dan Mesut Şenay yalnız değilim le ikinci ve Aydın dan Burak Erim Türkiye ye bakış la üçüncü oldu.

Resim dalında Denizli den Güler Arık birinci olurken, yine Denizli den Yıldız Duman ikinci ve Trabzon dan Gülşah Tuğtekin üçüncü oldu. Çorlu dan Müjgan Galiba birinci, Gülcan Üzülmez ikinci ve Cihan Elibol üçüncü olarak mansiyon ödülü aldı.

Şiir dalında Trabzon dan Nihat Malkoç Türkiye sevdası şiiriyle birinci, Tekirdağ dan Yücel Coşkun Türkiye m şiiriyle ikinci ve İstanbul dan Timur Ugan Nereye gideyim ben isimli şiiriyle üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerinde ise Eskişehir den katılan Ahmet Fenar Anadolu ya mektup la birinci, Van dan katılan Ömer Acar Anadolu nun dizginlenemeyen sesleri yle ikinci ve Eskişehir den Türkiye m le Rabia Barış üçüncü oldu.

Yarışmaya katkı sağlayan; Çorlu Belediyesi, Büyük İstanbul Laboratuvarı, Özel Trakya Koleji, Öz-Et Köftecisi, Sevgi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Eylül Ev Aletleri, Gelişim Ev Aletleri, Gümüşyaka Kaan Kırtasiye, BC Can Fotoğrafçılık, Kristal Çerçeve, Coca- Cola Satış ve Dağıtım A.Ş, Hismar, Çağrı Matbaacılık, Final Dergisi Dersanesi, Pera Dil Akademisi ile Seçici Kurul Üyeleri; Şiir dalında Sevinç Alemdar, Ataol Behramoğlu, Cemaleddin Dalçık, Şafak Güneş Gökduman, Ferit Gürsu, Orhan Kurtuldu, Resim dalında; Deniz Bayav, Ayça Çevikelli, Doğan Yıldırım Erdem, Deniz Gökduman, Aynur Odeh, Aysun Say, Fotoğraf dalında; İsmail Akar,Mihriban Akyol, Ersan Ekmekçi, Birol Can, Erdoğan Özen e teşekkür belgeleri dernek üyelerince verildi.