info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fırtına Uçakları Devirdi

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde Etkili Olan ve Hızı Zaman Zaman 110 Kilometreye Ulaşan Fırtına Nedeniyle Motorlu Uçaktan 2 si Ters Döndü

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde dün gece etkili olan ve hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle, havalimanında eğitim amaçlı kullanılan 4 Cessna 172 tipi tek motorlu uçaktan 2 si ters döndü, 2 si ise yan yattı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle havalimanında bir çok bölümün çatısı uçtu. Aç kalmadan bir ayda 7 kilo vermenin sırrı.

Fırtına Çorlu yu yıktı geçti
Çorlu da dün akşam aniden bastıran yağmur ve ardından çıkan fırtına nedeniyle Çorlu Havalimanı nda bekleyen eğitim uçakları zarar gördü. Çorlu Havalimanı nın apronunda bekleyen 3 ü Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Akademisi nin, biri de Sindel Havacılık a ait Cessna 172 tipi eğitim uçaklarından 2 si fırtına nedeniyle ters döndü. Diğer 2 si de yan yattı. THY yetkilileri, uçakların birinde ağır, diğer ikisinin de orta dereceli hasar meydana geldiğini söyledi.

DEV UÇAK APRONDA DÖNDÜ
Makedonya merkezli Orex Havayolları na ait Boeing 747 Jumbo Jet tipi kargo uçağı da fırtınadan etkilendi. Uçak park ettiği apron sahasında olduğu yerde döndü. Flap olarak adlandırılan kanat parçalarında hasar meydana geldi.
Kötü hava koşulları Çorlu Havalimanı nın gümrük, güç merkezi, sundarma, otopark, itfaiye ısı merkezinin bazılarının çatıları uçurdu, bir kısmına da zarar verdi. Havalimanı nda dün akşam meydana gelen elektrik arızası ise kısa sürede onarıldı.
Çorlu Havalimanı yetkilileri, rüzgar ve fırtınanın apron, terminal ve kule bölümüne zarar vermediğini; uçuş ve inişlerde bir sorunun yaşanmadığını bildirdiler. Fırtınanın etkili olduğu Çorlu Havalimanı nda meydana gelen zararın tespiti için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü teknik ekipleri çalışma başlattı.