info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fırtına Marmara da Deniz Ulaşımını Olumsuz Etkiledi

Marmara Denizi nde seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz nedeniyle geceyi Şarköy de geçirdiler. Fırtına nedeniyle Erdek-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ arasındaki seferler iptal edildi.

Şiddetli poyraz Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Şarköy sahillerine çevirerek demir attılar.

Şiddetli poyraz ve yer yer 3 metreyi aşan dalgalar nedeniyle gemilerde bulunan personelde karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.

Şiddetli poyrazın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker sabah erken saatlerde Şarköy'den demir alarak, rotalarına göre hareket ettiler. 12 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy de demirli bekliyor.
Şiddetli poyraz Şarköylü balıkçıları da etkiledi. Marmara'da bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle dönerek, Şarköy, Mürefte ve Hoşköy barınaklara sığındılar.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde başlayan şiddetli poyrazın 10 Mart Perşembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Bu arada Balıkesir'in Erdek ve Bandırma ilçesinde etkili olan şiddetli fırtına, deniz ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor.

Erdek Limanı Başkanı Cemal Yıldırım, yaptığı açıklamada, saatteki hızı 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Erdek-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ arasındaki seferlerin iptal edildiğini bildirdi. Yıldırım, “Liman Başkanlığı olarak Erdek-Tekirdağ arasındaki Ro-Ro taşımacılığını bugün itibariyle durdurduk. Erdek-Marmara Adası arasında yolcu taşıyan Gestaş firmasının ise fırtınanın etkisini kaybetmesi durumunda gün içinde seferlerine devam etmesi söz konusu olabilir” dedi.

Bandırma ve Erdek'teki balıkçılar da denize açılmamaları ve barınaklara sığınmaları konusunda uyarılıyor.