info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ertem den Kapaklı ya Ayar

Kapaklı’da hafta sonu gerçekleşen AK Parti İl Danışma Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem eleştiri oklarını Kapaklı Belediyesi’ne, AK Parti Teşkilatına ve yerel basına yöneldi.

Hafta sonu Kapaklı’da gerçekleşen İl Danışma Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediyesi’nin yaptığı ihalelerin ve icraatların eleştirilmediğini belirterek, AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı’nın ve Belediye Başkan Adaylarının bu konuda iyi bir performans ortaya koymadığını söyledi.
 
İLÇE TEŞİKLATI VE BAŞKAN ADAYLARINA GÖNDERME
 
Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı asfalt ihalesinde kırımın %30’lar civarında olmasına rağmen Kapaklı Belediyesi’nin yaptığı ‘Asfalt Yol Yapım İhalesi’nde kırımın %1’in altında olduğuna dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,”Kapaklı’nın ihalesinde kırım yok denecek kadar azken, bizim asfalt ihalemizde kırım %30’un üzerinde oldu. Bu konuda ne İlçe Teşkilatımız, ne de Belediye Başkan Aday Adaylarımız bir açıklama ve değerlendirmede bulunmadılar. Aynı şekilde yerel basın bizim 25 bin TL’lik bir doğrudan temini günlerce haber konusu yaparken, Kapaklı’nın asfalt ihalesi gözlerden kaçtı” serzenişinde bulundu.
 
ETKİN MUHALEFET ÇAĞRISI
 
Kapaklı’da daha etkin bir muhalefetin mevcut yerel yönetime karşı oluşturulmasını ve halkın gerçekleri öğrenmesinin sağlanmasını isteyen Belediye Başkanı Ali Ertem, bu konuda tüm partililere önemli sorumluluk ve görevlerin düştüğüne de değindi.
 
KAPAKLI’NIN İHALE RAKAMLARI
 
Hatırlanacağı gibi ay başında Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan ve yaklaşık maliyeti 11 milyon 583 bin 48,58 TL olan ihaleye 5 firma katılmış ve ihalede sadece Yol-Fen isimli firma 11 milyon 477 bin 744 TL’lik teklifi ile yaklaşık maliyetin çok az altında teklif vermiş, diğer 4 firma ise yaklaşık maliyetin üzerinde teklif vermişti.
 
ÇERKEZKÖY’ÜN İHALE RAKAMLARI
 
Çerkezköy Belediyesi’nin kısa bir süre önce yaptığı Sıcak Asfalt (Aşınma) ve Yol Kaplama Çalışması Yapım İşi ihalesine ise 7 firma katılmış ve  yaklaşık maliyeti 3 milyon 457 bin 153,50 TL olan işe en düşük teklifi 2 milyon 500 bin TL ile Atis Asfalt vermişti. İhaledeki kırım ise yaklaşık %33 olarak kayıtlara geçmişti.
 
YEREL BASIN NEDEN ELEŞTİRİLDİ?
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in yerel basını eleştirmesinin nedeni ise Çerkezköy Belediyesi’nin piyasa değeri yaklaşık 9 bin TL civarında olmasına rağmen doğrudan temin yöntemi ile Belediye’nin yaklaşık 25 bin TL artı KDV’ye aldığı  polyester hayvan maketleri ile şirinler konseptini gündeme getirmesi ve eleştirmesi olmuştu.