info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelliler Günü Kutlu Olsun

3 Aralık Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi ülkemizde de her yıl kutlanmaktadır.

 

Engelliler Gününü her yıl aynı tarihte sivil toplum örgütleri, engelli vatandaşlarımız ve onların aileleriyle birlikte kutlamaktayız. Sakatlık sorununun ele alındığı, sakatlığın önlenmesi ve sakatların eğitimiyle ilgili konuların gündeme getirilmesi oldukça önemlidir. Ancak engellilerin sorunlarının çözümü konusunda atılması gereken adımlar sadece bir gün ile sınırlandırılmamalıdır. Yılın 365 günü engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik konular gündemde olmalıdır. Bu noktada tüm vatandaşlarımıza önemli bir görev düşmektedir. Her şeyden önce toplum içerisinde engellilere eksik ve yetersiz insan gözüyle bakılmamalıdır. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı insan, aynı zamanda bir engelli adayıdır. Dolayısıyla toplumun her kesimdeki insanlar, empati duygularını geliştirerek bu konuda duyarlı olmalıdır. Sakat ve engelli vatandaşlarımıza acımak, onlara bakıp duygulanmak yerine, sahip çıkarak yardımcı olmalıyız.
 
Bizler de yerel yönetimler olarak, sakatlarımıza ve engelli vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz önem ve değeri, yapmış olduğumuz hizmetlerimizle sergilemekteyiz. Yeni yapmış olduğumuz yaya kaldırımları ve şehir içi ulaşımında özürlü vatandaşlarımızın rahatlıkla kullandıkları otobüsleri tercih etmemiz bunun bir göstergesidir. Engelli vatandaşlarımız şehir içi toplu taşıma araçlarından rahatlıkla faydalanabilmektedir. Engellilere yönelik hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir.
 
Engelli vatandaşlarımızın çözümü konusunda resmi kurumların yanı sıra halkımıza da önemli görevler düşmektedir. Günümüzde engellilerin de çalışabilecekleri iş kolları vardır. Onları iş sahibi yaparak, çalışabilecekleri iş imkânlarını sunarak ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayıp yaşam şartlarını bir nebze de olsa unutturabiliriz. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.
 
Ünal BAYSAN
Çorlu Belediye Başkanı