Elli beş yaşındaki Mümin Genç,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nden emekli olduktan sonra 4-5 yıl zamanını kahvehanelerde geçirdiğini,boş oturmaktan sıkılınca da oymacılığa başladığını,evinin üst katını atölyeye çevirerek,burada boş zamanlarını değerlendirdiğini söyledi.
Çocukluğunda gördüğü at ve öküz arabalarını,otantik eşyaları yontarak eserler ortaya çıkardığını anlatan Genç,çevresinden gelen talep üzerine daha da çok çalışarak oymacılığı meslek haline getirdiğini belirtti.
Mümin Genç,şunları anlattı; "Emekli olduktan sonra birçok hastalığa maruz kaldım.Oymacılık işine başladıktan sonra ise rahatsızlıklarımın hiçbiri kalmadı.Arkadaşlarımdan siparişler almaya başladım.Daha sonra atölyemde yaptığım eserleri aynı zamanda satmaya başladım.Şu an yurt dışına bile satış yapıyorum. Atları ve inekleri yaparken ağaç ve kumaş kullanarak bire bir gerçekçi görünmesine dikkat ediyorum.
Bunları yaparken koşumlarından arabaların tekerleklerine kadar hepsi küçük parçalara ayrılıp birleştirilebiliyor.Bir at arabasını ve atını 15 günde yapıyorum.Günde 7-8 saatimi atölyede çalışarak geçiriyorum.
Yaptıklarımı atölyemde ve evimin bazı bölümlerinde sergiliyorum.Bir at arabası 100 TL civarında bir fiyattan alıcı buluyor. Yaptıklarımı satmam için bazı turistik tesislerden teklif lerde geliyor." dedi. Mümin Genç, şimdilerde yoğun bir şekilde çalıştığını,yapacağı eserleri Ağustos ayında Hayrabolu ayçiçeği Festivalinde sergilemek istediğini söylüyor.