İzmir ve Yozgat’ın iki yazarı ve Tekirdağ Edebiyat Kültür Sanat Derneği yönetimi,(TEKSAD) “İbrahim Efendi Tabletleri” adlı kitabıyla son dönemde dikkatleri üzerine çeken İbrahim Metin’in söyleşisinde Süleymanpaşa’da bir araya geldi. Günümüz gençliği ve edebiyatımızın hayatımızdaki yerinin tartışmaya açıldığı söyleşi, keyifli bir ortamda gerçekleşti.
Söyleşiye, İbrahim Metin’in yanı sıra, yazar, yönetmen, senarist Ertuğrul Kapusuzoğlu, TEKSAD yönetiminden başkan Celal Çalık, yönetim kurulu üyeleri Bahar Ayşegül Yılmaz ve Murat Ürtekin ve bazı sanatseverler katıldı.
İbrahim Metin, kitabı ve kendisi ile ilgili anlatımda bulunurken,22-23 yıl öğretmenliğin ardından dergi çıkardığını, “Trakya Blues” adlı müzik grubuyla halen devam ettiğini söylerken, edebiyata farklı bakış açısı ile dikkat çekti. İbrahim Metin, “Ben edebiyatı bir hatırlama faaliyeti olarak tanımlıyorum. Edebiyat bir hatırlama eğilimidir ve unutmak isteyenlerle yapılamaz. Malzemesi dil olduğu için, “NASIL ANLATACAĞIZ?” sorusu olduğunu düşündüğüm, benim için bir dil alanıdır. Dolayısıyla benim yazdıklarımda temel mesele, bunun nasıl anlatılacağına kafa yormaktır. Yazılarımdaki ironik hal, biraz kendi ruhumu pansuman etmek gibi bir şeydir. Bu kadar dert ve kederin içinden, neşeli bir yerden, acımasızca gülerek,(mizah aynı zamanda kederli bir şeydir.) çokça başvurduğum bir şeydir. Daha net bir ifadeyle,ben zaten öyle düşünüyorum.İlle realist bir şey yazmak gerekmiyor. Yazdıklarım o kadar üzüntü verici ki, bir yerinden komik bir şeyler yakalamak gerekiyor.
Mutsuz olmayı sevmek, istemek bir cesaret işidir. Mutsuz kaldığında, insan kendini güçsüz hissediyor.”Dedi. Söyleşi, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.