info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Gıda Günü Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Gıda Günü Etkinliklerle Kutlandı

Tekirdağ kantin işletmecileri derneği 16 ekim “DÜNYA GIDA GÜNÜ’NÜ” etkinliklerle kutladı. Tekirdağ valilik önü tuğlalı parkta düzenlenen anaokulu ve ilkokul ve ortaokul öğrencilerin yarıştığı etkinliklerde birinci gelenlere ödüller verildi.

Programa saygı duruşu istiklal marşı ile başlandı. Süleymanpaşa anaokulu öğrencilerinin gösterisi sonrası şiir yarışma ödül töreni ve öğrencilere süt dağıtımıyla program devam etti.

Tekirdağ  kantin işletmecileri esnaf derneği başkanı Fatih İşcan yaptığı konuşmada ; sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bu etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

BM Gıda ve tarım örgütünün 16 ekim dünya gıda günü olarak kabul etmesiyle BM ye üye ülkelerde açlık , gıda üretimi ve tüketimi gibi konular incelenip, beslenme üzerinde durulmuştur.

Bu gün ikincisini düzenlediğimiz 16 ekim Dünya Gıda Günü gazetelerde yazılar yayınlanıp okullarımızdaki öğrencilerimize doğru ve dengeli beslenmenin önemi gereği şekilde anlatılmalıdır.

Kantin işletmecileri esnaf derneği olarak  hazırladığımız bu etkinlikteki amacımız çocuklarımız hem eğlendirmek hem de sağlıklı ve bilinçli beslenmeye teşvik etmektir.

Beslenmenin şüphesiz ki her insanın hayatında büyük önemi vardır. Ama öyle dönemler vardır ki beslenme bu dönemlerde daha büyük önem kazanır

İşte bizim konumuz olan okul çağı beslenme açısından önemli bir dönemdir. Okul çağındaki çocuklar sürekli bir büyüme ve gelişme süreci içindeler. Bunun için okul çağındaki çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerekir. Yiyeceklerimizi temiz , taze ve bize en çok yararlı olanlar arasından seçmeliyiz. Sokakta üstü açık temizlik kurallarına uymadan satılan yiyecekleri almamalıyız.

Derneğimiz ilimizdeki okul kantin işletmecilerini ve yanlarında çalışan personeli bir araya toplayarak birlik ve beraberlik içinde yarının teminatı olan çocukların nezih ve ferah ortamalrda daha iyi ve sağlıklı beslenmelerini sağlamak mesleğimizin sorunları ve çözümü ile ilgili projeler geliştirmek.

AB normlarında kantin işletmeciliği yapmak amacıyla kurulmuş ve faaliyetlerine devam etmekteyiz. Üzerimizde taşıdığımız bu sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Büyüklerden beklentimiz öğrencilerimizi okul ve çevrelerinde yuvalanmış seyyar satıcılardan üretim izni bulunmayan ve nerede üretildiği belli olmayan gıdalardan uzak tutmanız.

Beslenmelerini birçok önemli kurum ve kişiler tarafından günlük denetlenen kantinlerimizden yapmaları konusunda yardımcı olmanızdır. Çocuklarımız ve onların sağlığı olunca yapılan bu etkinliklerin büyük önem arz ettiğini ifade etmek istiyorum. “ dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen   Tekirdağ kantin işletmecileri esnaf derneğinin 16 ekim dünya gıda günü etkinliğine Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Türkiye kantinciler federasyonu başkanı Vahap osmanoğlu, Tekirdağ Milli eğitim müdür yardımcısı Muammer Okumuş, Şube müdürü Bülent Demiröz,Gıda Tarım Hayvancılık Şube Müdürlüğünden Arzu Soyak,  Namıkkemal lisesi Müdürü Süleyman Karagöz, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

Programa süleymanpaşa anaokulu öğrencilerinin gösterisi Selin çiftçi (şiir) , (elma Yeme yarışması)Atatürk İlkokulundan Kardelen Takan, Cumhuriyet ilkokulundan Barlas Çakır, Namık Kemal İşkokulundan Beril Akgün, Süleyman paşa ilkokulundan Eralp Angay , Hacıilbey ortaokulundan Celilhan Bolcan, İnönü ortaokulundan Sıla ikinci, 50. Yıl ortaokulundan Batuhan Demirkıran, Cafertayar ilkokulundan Emirhan Gül, Hüseyin pehlivan ilkokulundan Can Erol,Özel Aka ilkokulundan Orkun Kutay Ağaca, kıyasıya yarıştılar.

Süt içme yarışmasında; Atatürk ilkokulundan Mustafa Emre Çil , Cumhuriyet ilkokulundan Betül Esre yılmaz, Namıkkemal ilkokulundan Kerem Çeşmeli, Süleymanpaşa ilkokulundan Ömer Terzi, Haıilbey ortaokulnudan Barış Öter, İnönü ortaokulundan Burak Kuzu, 50. Yıl ortaokulundan Kutay Fıçıcı, Cafertayyar ilkokulundan Emirhan Sarıyıldız, Hüseyin pehlivan ilkokulundan Can Erol, Özel Aka ilkokulundan Berke Aydın. Süt içme yarışmasında nefes almadan sütlerini bitirerek yarıştılar.

16 ekim dünya gıda günü nedeniyle ilimiz merkez ilçe ve merkez ilçeye bağlı köy ilkokul ortaokul ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Resim Yarışması birincisi

Özel İdare 80. Yıl Cumhuriyet İ.Ö.O Ekincan Altun

İnecik İ.ö.O öğrencisi Buse Tokcan

Safiye Osman Çeliker ortaokul öğrencisi Emre Demir

Öğretmen M.mehmet Tetikol ortaokul öğrencisi Doğa Mert

Hacıilbey ortaokul öğrencisi Göksenur Ateşoğlu’na ödülleri verildi. Program sonrası palyaçoların eğlencesi ile etkinliğe katılan öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Süt yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini ziraat Mühendisi Arzu Soyak, Belediye meclis üyesi Bayram Başelmai Namık Kemal lisesi Müdürü Süleyman Karagöz ve milli eğitim şube müdürü Bülent Demiröz verdiler.