info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
33.8937
Dolar Satış
:
33.9547
Euro Alış
:
37.6683
Euro Satış
:
37.7362
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

DTP seçim bürosuna taşlı saldırı

Tekirdağ ın Altınova Mahallesi ndeki Demokratik Toplum Partisi nin (DTP) seçim bürosu, alkollü gençler tarafından taşlandı

DTP li partililer ile tartışan alkollü gençler, seçim irtibat bürosunun camlarını kırarken, çıkan arbedede aralarında DTP Merkez İlçe Başkanı Cesim Taş ın da bulunduğu 3 kişi hafif şekilde yaralandı.
Edinilen bilgilere göre olay saat 23.00 sıralarında meydana geldi. DTP nin gündüz açılışı yapılan seçim bürosu etrafında dolaşan 3 genç, aldıkları alkolün de etkisi ile DTP li üyeler ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine alkollü gençler ile partililer arasında kavga çıktı. Alkollü gençler ellerine aldıkları taşlar ile seçim bürosuna saldırarak, camlarını kırdı.
Bu sırada seçim bürosunda bulunan DTP Merkez İlçe Başkanı Cesim Taş ile 2 partili hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından kaçan şahıslar kısa sürede yakalandı. Yaralanan Cesim Taş ve diğer 2 DTP üyesi, ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi ne kaldırılarak, tedavi altına alındı.
Yakalanan şahıslar, polise verdikleri ifadede alkollü olduklarını ve partililer ile tartışma sonucu kavga çıktığını söyledi. Alkollü gençlerin herhangi bir siyasi partiye üye olmadıkları belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri DTP seçim bürosunda yaşanan kavganın ardından tüm seçim büroları önünde önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.